Etiketter

Onsdagen kom med kalasväder! Solsken men inte tokvarmt utan alldeles lagom *typiskt svenskt*

Vi lastade in alla barnen i bilen och åkte åter in till Tyresö via en svindlande väg som mer påminner om en norsk fjällväg – fastklamrad på bergssidan.
Vi dumpade hunden hos kusinen idag igen och plockade upp lillkusinen… Vi skulle göra stan med 6 barn! Hannes blev 10 månader på dagen till ära så de var då 10 mån, 4 år, 6 år, 7 år, 9 år och 16 år…

Vi dumpade även bilen i Tyresö och tog bussen till Gullmarsplan, lotsade ner barnen likt ankor på rad, till tunnelbanan och drog till Sergels torg. Återigen – anksyndromet – över plattan till spårvagnen mot Djurgården… Där blev vi ”påskastade” av en liten parvel, han var säkert bara 25 år gammal och besatt en magisk makt att kommendera folk vart de skulle sitta osv, och han använde den flitigt! ”Gå ner i gången så fler kommer på” *sagt på störig Lidingömanér enligt mig* ”Det är fullt lille vän, det går inte” – typ….

Svettiga kom vi ut till Vasamuséet där jag fick vråla ”URSÄKTA MIG! JAG SKA AV MED BARNVAGNEN” varpå 5 pers går av och släpper av mig (!) och vi får en skön promenad ner till muséet.
Ungarna (läs Ludde & Ian) får tokspunk och ska bara ner i botten på muséet hela tiden så entréplanet är snabbt avverkat och de går ner, medan jag och Hannes väntar lång stund för att ta hissen ner, men ner kommer vi…
Vi går runt och där nere har de ju en del skelett efter förlista som de hittade när de plockade upp båten, och de var jätteläskiga enligt Ludde… Vi tog så hissen upp till översta plan där man står högre upp än aktern och det var häftigt och se hur däcket lutade ordentligt.
När vi skulle ner så kom hissen, dörrarna gick upp, Ludde gick på och -IDIOTERNA- i hissen upptäckte att de var på fel plan och tryckte snabbt på dörrstängningen så att dörrarna stängdes med Ludde i hissen och ingen annan hann gå på *egotrippade jävlar* och de ska vara förbannat glada att jag inte hann se vilka det var, för jag hade letat upp dem och ev gjort mig skyldig till misshandel…. Som tur var så blev inte Ludde direkt ledsen och han fick hjälp att försöka ta sig tillbaka men Ian och Alfred blev förtvivlade….
Vi avverkade resten av muséet i rakt takt och insåg när vi var på väg ut att vi valt rätt tid att ta oss dit för vi mötte busslaster av folk på väg in… Dessutom fick jag hälsenorna kapade av en kille som puttade en rullstol, när vi var på väg ut *bita mig i tungan*

Vi tog en promenad bort till bergbanan på Skansen och åkte den upp med ungarna, vilket var spännande tydligen, sedan blev det mellanmål och så gjorde vi Skansen osäkert. Hannes sov nästan hela tiden *tack och lov* och vaknade strax innan vi gick in i akvariet.

Innan vi åkte från Skansen, åkte jag och småkillarna rulltrappan upp och ner, men jag måste nog vara patriotisk, för rulltrapporna på Liseberg är häftigare!

Vi tog oss hem med en toktrött Hannes som käkade middag på bussen… Kalla spagetti och köttfärssås duger när man är hungrig.
Ungarna var nöjda och fortfarande fulla av spring när vi kom hem *what?* så vi grillade också…