Etiketter

Jag gjorde en tårta med tre lager i Red Velvet Cake, till Alfreds/Hannes födelsedagskalas. Dessutom bakad på glutenfritt mjöl och laktosfri filmjölk/grädde, den är underbart god och fluffig när den är nybakad, men dagen efter var den lite kompakt… men åh så god!!

I första lagret lade jag vit chokladfluff (100 gr vit choklad som får smälta i 3.3 dl grädde på låg värme och som sedan vispas dagen efter till ”fluff”) och ovanpå det en massa blåbär…

I andra lagret skulle jag ha jordgubbsfromage men tänkte testa tårtmousse…. men fick med mig en vanilj hem, jag skulle ha jordgubb ju! Men det gick det med…. Ovanpå det skar jag upp nästan en liter jordgubbar i tjocka skivor och lade tätt.

Vi skar till den som en barbapappa och kavlade marsipan… Alfred skulle ABSOLUT ha en grön, inte en rosa (trots övertalningsförsök) och nästa gång ska jag skarva två lock, och INTE kavla själv *svettigt*. Teskedspappan kletade dit ansikte och vi tog var sitt namn…. Sedan fick det vara nog… Vi är inga tårtdekoratörer, men det är kul att baka tårta, fast jag använder ju helst sockerpasta…