För ett par år sedan läste jag om menskopp och blev nyfiken. Det blev däremot aldrig av att jag köpte någon, fast jag googlade och hittade var jag skulle köpa den. Antagligen för att man skulle behöva betala vid beställning och inte t ex på faktura… För självklart kom jag på det när jag inte hade några pengar…

Så infann sig den 20 juli och barnbidrag och på kvällen där när jag satt och surfade runt så slog det mig! Menskopp!!! Vips så hade jag beställt en… Dock hade jag surfat runt lite för att se vilken folk rekommenderade och jag hittade Mooncup, som många var nöjda med.

Nu har jag dessutom fått chans att prova och det är väl här du ska sluta och läsa om du inte klarar av att läsa om mens och intima detaljer… *nåja, intima och intima*

PMS-kossan har flytt fältet för den här månaden och ”lugna perioden” har infunnit sig ungefär samtidigt som mensen kom… Sällan har jag väl blivit så glad för mensen (förutom den där gången jag trodde jag var gravid och det INTE hade varit någon höjdare) och jag plockade fram koppen, tvättade den och skred till verket….

Aldrig trodde jag att en sådan stor sak skulle vara så enkel att få på plats på första försöket! Ljudet när den intog sin plats påminner om vad en ”kamelkyss” gör i handfatet *hahahaha* och man kände tydligt när vakuumet infann sig….

Den var förvånansvärt lätt att få ut och tömma och tvätta ren, och jag blir mer och mer nöjd med mitt köp…

Nu, när jag testat den en dag så funderar jag på varför jag väntade så länge…..