Hela dagen höll på att börja med en förskräckelse! Jag hade satt mobilen på ringning 6:35, och jag tror klockan var 7:02 när jag vaknade och slet upp ungarna… Kör inte App-killer på din droid om du har ställt alarmet…

De kom upp och fick klätt på sig, några minuter framför tv:n och sedan fick de frukost… och vi var iväg när jag hade planerat… idag ska det skrivas ett schema och sättas på kylskåpet så vi håller tiderna…

Vi började med att lämna Alfred på förskolan, 20 min tidigare än vad som är sagt, men det fick vi… Sedan var det bara att…

Kasta sig ut på vägen som vi kan så bra vid det här laget, och tanken är att vi ska kuska på den där vägen tills 2023, kul va?

Ian var otroligt tyst idag, ett tydligt tecken på att han är pirrig och…. kanske inte nervös men osäker… Hela vägen ut till skolan satt han tyst, och han som brukar pladdra rätt bra…

Men det gick jättebra! Han var en liten tyst en under den halvtimme jag var kvar men det var helt ok att jag åkte och enligt läraren hade han kommit igång bra efter ett tag… jag är inte förvånad, han brukar iaktta i 20 min innan han kommer igång…

Så nu är det Ians tur att gå i denna skolan, Ludde gick här förra året men har nu flyttat upp till den -RIKTIGA- skolan och första klass. Stora lyckan är att han får gå i samma klass som bästa kompisen, i år i alla fall men inte nästa år… men året efter det 😉

Nästa år är det lugnt, då går Ian upp i första klass, men inget barn som börjar i förskoleklassen, utan först 2013 kommer Alfred hit.

Vid 9-tiden tog jag Hannes, som tröttnat på att sitta still, och drog till förskolan för att fortsätta inskolningen.

Jag blev ganska snart utskickad i pausrummet för att se hur det gick att lämna honom och han brydde sig inte direkt… Så imorgon är det lämning och hemgång direkt för min del, och så får jag finnas på stand by hemifrån istället….

Hannes fick ett litet födelsedagskalas med ballong och en liten gubbe eftersom han fyllde 1 år men det var nog mest Alfred som gillade ballongen…

När vi var klara på förskolan hann vi vara hemme ungefär 1 timma innan det var dags att hämta bröderna i skolan. Vi hann precis hem med dem så fick jag och de två minsta köra till BVC för 4-årskontroll på Alfred, han ritade ringar och kryss, balanserade på en linje, kollade synen, räknade och namngav färger…. 101 cm lång och 15,4 kg tung, OK-stämpel i rumpan alltså…

Nu… äntligen kunde jag åka hem och andas ut…. Fast sedan drog Ian till ”flickvännen” och Ludde blev efterlyst av kompisen så det var bara att köra iväg honom.

Fast jag har gjort nåt idag som jag inte har gjort på väääldigt länge! Jag körde moppe! Teskedspappan har köpt en moppe för att ha inom samhället och dagar det är fint väder, till och från jobbet… Och jag tog den ner till affären för att handla lite och det var lite vingligt… särskilt när jag skulle igång vid affären med en packe blöjor mellan knäna…

Fast halvvägs upp i backen så kom jag ifatt en annan moppe och den gick mycket saktare än min… så jag körde om den…