Etiketter

Bah lite? Snälla?
Bloggen jag tipsade om innan… om människan (-orna) som inte fattat vad hela pojk/flicka/blått/rosa-debatten går ut på…

En tanke:

  1. Om man gör ett inlägg i ett ganska så kontroversiellt ämne…. bör man inte kunna argumentera för sin sak på ett vuxet och städat sätt då?
  2. Eller bara argumentera sakligt?
  3. Framför allt, bör man go bananas för att folk TYCKER saker och skriver kommentarer? Är vi inte tillbaka på nr 1 då?

Det är ok va om jag tycker att de som bara tjötar om att hela genusdebatten är så ”tröttsam” att det är de människorna som anser hela saken som tröttsam är de som gör att vi inte går mot ett mer jämställt samhälle, utan det är de som gör att vi går mot ett mer amerikaniserat tänkande…

För faktiskt, om man argumenterar för att flickor ska vara flickor (dockor, rysch-pysch, rosa, glitter) och pojkar ska vara pojkar (bilar, ovårdat beteende, spindelmannen, blått och svart) i grund och botten skjuter sig själv i foten när de i själva verket i samma andetag argumenterar för olikheter som t ex lägre lön för kvinnor än för män i likvärdigt arbete!
Man kan liksom inte tycka en sak är okey och i en annan är man hysterisk….

Feminism är en snårskog som jag bara inte klarar av att reda ut, men jag hänger med på det fundamentala men kanske inte vad som skiljer en särfeminist från en radikalfeminist. Dessutom har tyvärr -feminist– fått en ful stämpel så att jag känner att jag är hellre ett wildcard än sätter en stämpel på mig själv.

Den enda stämpel jag sätter på mig själv är väl möjligtvis Spoonist, Svensk och Kvinna… Fet skulle kunna vara en annan… Min politiska övertygelse är inte heller solklar, jag sympatiserar med flera saker inom alla läger men med en dragning åt rött.

Nu när jag inte drabbas av ”lika-del-föräldraledighet”, som Sossarna kört med under Mona-tiden, så kan jag luta mig mer mot dem…. Så länge inte Soss är beredda att ekonomisk bistå de familjer som drabbas hårt av att en förälder MÅSTE gå ledig (som då är ansvarig för det ekonomiska flödet i familjen) så får det vara, de fick inte min röst sist, men fråga fan inte vad jag röstade på, det minns jag inte. Det var däremot inte SD, C eller KD.

Näh, ett glas rött och en kolhydratlåg muffin… nu får gärna ni tycka också… Kvinnor måste börja våga tycka mer!