Innan jag fick mina barn ÄLSKADE jag ketchup!

Jag kunde göra makaroner bara för att dränka dem i ketchup. När jag var på McD så blandade jag massor med svartpeppar i ketchupen och jag njööööt! Jag hade ketchup på grillat kött, ja i princip allt utom pannkakor… det hade jag testat som 5-åring och -believe me- jag minns det än….

När jag så väntade Ian, så försvann min passion för ketchup! Under graviditeten blev jag illamående bara jag kände doften av den och faktiskt, så har det hängt med även efter graviditeten! Igår fyllde lilla hjärtat 6 år så äckelmagen för ketchup lär väl inte försvinna….

Knepigt det där…. När jag hade fått Ian så var jag tokig i salami! Jag bara skulle ha salami!!! Att jag inte hittade den perfekta gjorde ju bara frustrationen ännu värre!

När jag hade fått Alfred var det hårdost det gällde. Jag som tidigare tyckte Billinge och Hushållsost var lagom starka kickade upp till Stureost. Jaja, jag vet att det är mjäkost också, men för mig är den stark!

När jag väntade Hannes fick jag problem med lukter och jag vände mig ut och in bara av åsynen av t ex skal osv i slasken. Nu är Hannes snart 14 mån och jag har gigantiska problem med lukter än! Vilket är en smula jobbigt med t ex soppåsen och avloppsrensning, jag klarar inte av det bara!

Däremot njuter jag lika mycket varje gång jag drickar Cola Light! Och det måste vara Light! Den silvergrå korken, Cola Max är inte lika god, den röda ska vi bara inte prata om! Då kan vi lika gärna nämna Pepsi och det är hädelse!!Bildkälla

Däremot har min cola light-noja dämpat sig avsevärt. Jag behöver inte längre ha min Cola varje dag utan det kan gå en vecka mellan gångerna.

Det enda barnet som inte har lämnat permanenta spår i mina sinnen är nog Ludvig. Jag hade inga nojor under graviditeten, eller… jag hade inga nojor med något barn. Inte så där att jag måste ha Ramlösa och saltgurka varje dag.
Det enda jag kan komma på så är att det enda jag kunde äta, med alla barnen, utan att må illa var McDonaldsmat, men det var inget jag måste ha….
Däremot så har jag ju haft mina nojor när jag ammat, jag kunde åka till affären bara för att köpa ölkorv eller Cola, nästan i klass med att rensa papperkorgar för att få tag i burkar och panta om jag var pank.

När jag var gravid första gången kommer jag ihåg att jag hade noja på apelsiner! Då kunde jag verkligen panta burkar för att ha råd att köpa en apelsin, vilket jag också gjorde *haha* men det är *funderar* det är fan snart 19 år sedan…. Oj, jag kunde haft en som var 18 år gammal!! Min äldsta är istället 10 år yngre, så livet kan blir….