Etiketter

Det händer FÖR ofta, flera gånger i veckan, ibland varje dag…

Folk SKITER i att de har väjningsplikt i rondellen på Nissastigen i Oskarström!!

Jag kommer 4-8 ggr/dag, norrifrån på Nissastigen och svänger i rondellen vänster in på Björkallén. Jag har lärt mig nu att förutsätta att trafik från Halmstadhållet INTE kommer stanna och lämna mig företräde, jag som är inne i rondellen, utan istället kasta sig ut framför mig så jag måste tvärnita.

Vanligtvis har jag en hög barn i bilen dessutom!

Idag var jag inne i rondellen och en lastbilschaufför behöver slänga sig på bromsen, viftar och har sig! Nej, jag är inte skyldig att blinka vänster när jag är I rondellen, däremot när jag ska ur. Till slut blir jag förbannad så jag tutar och tar det extra försiktigt ur rondellen, det kan gubbjäveln faktiskt ha!
Om han inte hade brölat på i 50 km/h mot rondellen så hade jag inte tagit det så pass lugnt som jag gjorde och då hade jag med all sannolikhet hunnit ur rondellen innan han behövt stanna lastbilen helt.

Många lastbilschaufförer är de värsta idioterna som verkar tycka att störst går först, att man sedan utplånar nästan en hel barnfamilj på köpet är skit samma eller? Jag VET att det är pissigt att få stopp på sin lastbil och det är ett helvete att komma igång igen och -tro mig- jag försöker planera körningen så att dragbilar med släp slipper stanna, men vanliga sketna enkelskåp kan fanimig stanna! Det ursäktar inte beteendet att jag ska behöva tvärnita när NI kastar er ut och visar fingret åt mig, vilket faktiskt har hänt några gånger…. Planera er körning bättre!

Eloge till de chaufförer som faktiskt stannar!!!

Vi kan även lägga till flertalet av Hallandstrafikens busschaufförer! Väjningsplikten i rondellen gäller även er! Jag har tidigare skrivit om när jag höll på att krocka med en av HLTs bussar.

Snart blir jag superbitch och samlar registreringsnummer och polisanmäler. Eller man kanske ska montera kamera så man kan filma vårdslösheten?!

Däremot ska en fett jävla signalhorn införskaffas så man kan väcka folk lite!

/Rädd om mina barn!