Etiketter

,

Ian totalvägrar Hello Kitty….

Jag har försökt få ur honom varför flera gånger men han säger bara att han inte gillar längre…

Så igår lyckades jag ställa frågan rätt, mycket riktigt! Killar i de högre klasserna hade skrattat åt honom *arg*

Varför måste man hålla på och tjata om killsaker och tjejsaker? Varför kan inte föräldrar låta sina pojkar ha Hello Kitty eller Bratz utan att yla om att ”det är ju tjejsaker!! Det kan inte du ha!!”
Snacka om att förvägra sina barn möjligheter… Blir det samma sak sedan? ”Nej du kan inte bli förskolelärare, det är ju ett tjejjobb!” Om man nu är så hysteriskt könsbunden själv så kan man väli alla fall snacka bort saken/klädesplagget utan att lägga en könsroll vid det? Den är för liten eller helt enkelt plocka fram en annan sak och visa?

Det är NI, ni föräldrar som lär era barn att killar inte har Hello Kitty som ska skämmas! Det är NI som gör era barn till bullies och som begränsar mina barn! Hur fan ska jag kunna ge mina barn möjligheter att vara det de vill och bli det de vill när NI skärmar av era barn och begränsar deras fria tänkande?  Det är ERA värderingar som mobbar mina barn! NI är orsaken till att Ian är arg och ledsen om vartannat för att han inte längre vågar ha sin Hello Kitty väska eller sina kläder, för att era barn speglar ER!

Kom inte med dravlet att era barn har fått välja själva. Det existerar liksom inte. Barn gör som omgivningen gör, inte som ni säger. Ert sätt att behandla er partner, väljer kläder till barnen, leksaker, deras kompisar (som antagligen sitter med föräldrar med samma enkelspåriga tänkande) gör att era barn formas in för att passa era normer, inte att utvecklas som individer. Människan är flockdjur och gör som majoriteten omkring dem gör. Att era barn skulle välja själva är faktiskt ganska skrattretande.

Det är helt ok att flickor väljer typiska tjejsaker, det är inte att de ska tvingas in någonstans, men att enbart köpa rosa/lila puttinutt och sk flickleksaker är begränsande, ge dem lov att vara öppna för nya saker, att ha en Bilartröja till Hello Kittykjolen t ex… att ha möjligheten att faktiskt kunna leka med bilar och inte bara med dockan, spisen, dammsugaren, My Little Pony eller Barbie.

Framför allt ni föräldrar till småkillar! Lär dem från början att det ÄR ok för killar att ha rosa tröja, att det ÄR ok för killar att ha Hello Kitty. Lär dem att man skrattar inte åt de som klär sig i kläder som kanske inte så ofta sitter på det ena könet. Att era barn skrattar speglar bara er människosyn och det är beklagligt vilka små människor ni är.

Ja, jag är kanske hård, men ni har förstört en viktig del i min sons liv, den där delen som gjorde honom till en stolt individ i sin härligt rosa Hello Kitty tröja!

Shame on you!