Etiketter

,

Idag skulle vi vara på förskolan för avlämning och utvecklingssamtal kl 8.30, vi vaknade kl 8.28!

Det var ju bara att gå upp och ringa förskolan, piska barnen lite så de gjorde det de skulle, eller ja, det var ju bara Alfred egentligen för de andra skulle ju inte till skolan. Några minuter över 9 var vi på förskolan.

Hannes utvecklingssamtal var ungefär som de andra brödernas, enkla killar utan några som helst problem…. Härligt för alla inblandade för jag tycker det är tydliga tecken på att de trivs och vi trivs med förskolan och personalen, i alla fall personalen på de 2 avdelningar vi har barn.

När jag var färdig på förskolan så var det raskt hem och hämta Ian, och sedan in till stan. Ians gympadojor har råkat ut för ett litet djur som har dött och de stank! Eller så har han slarvat och haft dem ute när det regnat istället för gummistövlarna…..
Vi hittade nya pjucks till honom och även lite varmare gympadojor till Hannes och vinterkängor. Ian bestämde att han skulle ha lila med glittriga hjärtan på…. så jag tror inte Ian har släppt sin smak riktigt, han har bara anpassat den för att smälta in på skolan (vilket är förbannat synd).

Vi fortsatte till Willys för veckohandling, Clas Olsson för att hitta födelsedagspresent, Ö&B, ICAMaxi och så hem…. vi var några minuter sena till förskolan….

Ovanpå det här stressandet (jag åt t ex frukost kl 14) så har allting gått fel, tappar saker, slår sönder saker, hittar inte saker jag höll i bara ett par minuter tidigare. Jag fick plocka fram 2 omgångar kläder till mig imorse för jag hittar inte de jag tog ner först, de är bara väck och Hannes har inte tagit dem för han brukar bara dra ner kläder på golvet….

Jag hoppas verkligen allt lugnar ner sig när middagen är klar och alla har ätit sedan….

Igår gjorde jag ghee igen, kokosfettet är slut och jag pallar inte beställa mer just nu så jag gör ghee och har i kaffet/maten istället. Jag lade smöret i kastrullen, lät hälften smälta på 10:an och drog ner till 2:an och så satte jag mig och stickade en stund. Jag blev trött och lade mig för att vila några minuter… 30 min senare vaknade jag (hur man nu kan sova när Hannes släpar stackars Affe i håret över golvet och Ludde och Ian far runt och leker star wars) och insåg att mitt ghee hade stått på spisen i 2 timmar! Det blev superknäckigt! Fast med chokladkaffe och en knäckig smak på smöret så blev ägglatten riktigt god!

Idag gjorde jag nytt ghee och ställde äggklockan, just nu håller jag på att sila det…