Etiketter

Varför stå 2 meter utanför varenda affär och röka?

Det händer allt som oftast, man måste gå genom ett stort rökmoln för att komma in i affären. Idag hände det utanför ICAMaxi på flygstaden. Precis utanför svängdörren står en man och röker. Vinden ligger på så att röken tom går in i affären! Det finns alltså ingen som helst sätt att komma in i affären utan att behöva gå genom detta stinkande moln som lämnar en fadd smak i munnen. Man luktar och smakar cigarettrök en bra stund efteråt. Det tycker jag är åt helvete respektlöst att behöva utsätta andra människor för!

Varför inte gå några meter bort? 
Är rökare så lata?
Är rökare så respektlösa?
Har rökare förpestat hjärnan så de inte begriper bättre?

Med handen på hjärtat så ska jag säga att jag har vänner som är rökare och som inte behöver krypa in i dörrslussarna för att stå och röka. De står 5-10 m bort och röker, eller så har de släkt cigaretten långt innan de kommer fram till dörrarna. De respekterar att andra människor inte röker och utsätter inte ickerökare om de kan undvika det. De och andra likasinnade är en förebild för andra rökare, som inte har vett på vad respekt mot medmänniskor betyder.

Nu snackar vi inte människor mellan 20-30 år, för de står oftast en bit bort, utan det här är medborgare i 45+ åldern som man tycker borde förstå vilken äckelhärd de är för de som inte röker.

Rökare har gjort det aktiva valet att en gång bröja röka, då får man faktiskt vara så vänlig att se till att andra människor inte besväras av den ohyggliga odör som den sprider. Rökare har väldigt få rättigheter faktiskt, de har däremot ett gäng skydligheter mot sina medmänniskor.

Jag funderar på att vänligt säga till hädanefter….

”Ursäkta mig, får jag be dig att vara så snäll att ställa dig där borta och röka? Du luktar förjävligt”