Yes! I’m on it again! 😎

Jag läste om en oljeinpackning med ricinolja + en annan olja och tänkte testa, håret är ju bara en enda stor FFFZZZRRT efter klippning och amning. Jag ser ut som om jag har stoppat fingrarna i en stickkontakt.

Jag tog 20 ml ricinolja och 5 ml mandelolja, det var den enda olja jag hade hemma. Jag tog i det i håret och drog med fingrarna igenom så att allt blev gosigt inoljat. Jag satte upp håret med en hårklämma så att det inte skulle kladda ner kläderna och så hade jag det i håret ungefär i 2 timmar.

När tiden hade gått så blötte jag håret och tvättade med Rainforest Balance schampo från Bodyshop (ett schampo som man absolut kan använda om man inte vill hålla på och tvätta med balsam, bikarbonat eller lera t ex, men man ändå inte vill hålla på med massa silikoner, parabener och uttorkande kemikalier som ger en klåda) och jag schamponerade två gånger och sedan i med det vanliga balsamet. Efteråt sköljde jag med vatten med en skvimp äppelcidervinäger i.

Hittills är jag nöjd med resultatet, håret är inte lika frissigt i bakhuvudet som innan och känns mycket gladare. Jag tänkte köra ricin 1 gång i veckan och kanske försöka ha det lite längre än 2 timmar nästa gång.