Etiketter

De senaste dagarna har jag ju inte haft det minsta luktsinnet. Jag har insett vardagsproblemen med detta.

  • Det blir lite svårt att avgöra om Hannes har bajsat, man springer och kollar i blöjan efter varje stånkning.
  • Ungarna har klagat över starkt kryddad mat.
  • På frågan ”vad är det som luktar?” fick barnen svaret ”how the hell would I know?”
  • Avgöra om matvaror som har passerat bäst-före blev en smula tricky. De smakade inte dåligt i alla fall…
  • ”Vad dricker du mamma? Jag tror det är kaffe”

Men idag när grannen var här på kaffe så lossnade det lite! Jag tar en startdos med Echinicea, vilket innebär en brustablett varannan timme (max 5 tabletter), efter den 3:e började det släppa i näsan och jag anade en svag kaffedoft. Det var ta mig fanken ett Halleluja-moment!

Igår när jag käkade middag så var det kyckling, mozarella och curry/äpplesås. Det var inte alls kul att bara äta struktur, ingen smak alls! Idag så hade jag gjort köttbullar och när jag plockade ut första omgången ur ugnen så kände jag doften! Jag blev hungrig för första gången på flera dagar!

Idag har jag gjort lchf-köttbullar. Nu struntar jag i äldsta sonen som hysteriskt matvägrar allt hemmagjort. Enligt honom så är det bara köpeköttbullar som är goda! Resten av familjen föredrar hemmarullat…
Jag försökte ändå att gå honom lite till mötes med att mixa löken så att han slipper bitarna, misstaget var väl att säga att det var lök i, får väl säga nästa gång att det inte finns några grönsaker eller lök i (fast det är samma batch).

Vad jag har i mina köttbullar, allt är beräknat för 1 kg färs, räkna om mängden ifall du har mer färs:
1 kilo Blandfärs (fast ibland tar jag fläskfärs, de blir så mycket godare då)
1 dl grädde.
3 ägg.
1 dl hackad lök.
1 rågad matsked senap.
ca 3 msk husk
Kryddor, idag blev det kryddpeppar, vitpeppar och franska örter
Men jag glömde i vanlig ordning saltet…

Jag mixade löken, grädden, äggen, senapen och kryddorna ihop. Jag hade eldat upp ugnen till 200 grader och så rullade jag köttbullar, lade i långpannan och så in i ugnen i 15 min. De blir alldeles lagom bakta för att ta ut, svalna och så frysa in. Jag ska försöka göra en sådan här omgång (ca 2 kg färs) varannan vecka så jag har i frysen. I värsta fall köper jag en liten förpackning färdiga köttbullar till vägra-hemmalagat-killen….

Istället för ströbröd så har jag alltså husk i köttbullarna, det binder sketabra! Jag har även husk som redning i t ex köttfärsås.

Mamma Svartloks hemmarullade