De som har hängt med lite kommer kanske ihåg att jag köpte en menskopp för några månader sedan.

Tål du inte mens och intimsnack så…. cirkulera…

Igår virkade jag en förvaringspåse till den stora Yuukin, ska även konstruera ett mönster för den lilla…

Den har nu testats 4 omgångar och i stort sett är jag jättenöjd! Slemhinnorna påverkas inte och smärtar inte efteråt som det kan göra med tampong. Man behöver inte heller komma ihåg bindor/tamponger eftersom man alltid har den med sig under mens, den sitter ju där den sitter liksom. Den är enkel att använda, man behöver kanske ett par perioder för att komma på hur man ska sätta in den och var den ska sitta. Man vill ju ha den på samma ställe som en tampong medan den egentligen ska sitta längre ner.
Tömning och sköljning är enkelt, men jag tänker nästan varje gång ”undrar hur CSI hade reagerat på det här” 😉
Jag tvättar lite då och då med ett tvättmedel avsett för silicon-sexleksaker och så kokas den innan och efter perioden.

Jag har även använt den dagen innan när alla tecken på mens är på gång men man kanske inte vill ha binda och det är för lite för att en tampong ska vara ett bra alternativ.

Däremot så har jag nog en för liten storlek. Jag har en mens som hade gjort Stockholms blodbad till en sticka i fingret och jag måste tömma den med 45-75 min mellanrum, under 2 dagars tid. Lagom kul att vara bunden till en toalett så extremt, och man vågar ju knappt lämna huset och att sätta dit en tampong när man har ett underbart alternativ suger ännu mer.

Så nu för ett par veckor sedan så köpte jag en ny, den är större, den är ENORM!! Min ”gamla” Mooncup får plats i den här nya Yuuki Large. Nu tänker jag använda båda, Mooncup till dagarna runt syndafloden och Yuuki på nätter och när det är som värst. Nu hoppas jag verkligen den uppfyller sin funktion till fullo, annars börjar jag tro att det är jag som är felskapt 😉

Nog för jag har lagt några hundralappar på det här, men hittills har det varit värt utlägget och får jag det att funka så som jag vill så är det snart intjänat. Jag räknade när jag köpte Mooncupen att jag hade tjänat in den summan på 6 mån ungefär, och 2 månader till så har jag tjänat in den. Om sisådär 8 mån har jag tjänat in den andra också. Med tanke på att de kan hålla upp till 10 år så blir ju en helt ok summa. Vem vet, jag kanske inte behöver mensskydd i 10 år till.