Idag var det en omisskännlig förnimmelse av vår. Solen kom fram, snön hade så smått smugit sig iväg någon annanstans och dofterna började pendla över till jord, mustigt och…. vår helt enkelt.

Det kommer väl fortfarande lite bakslag med minusgrader och en och annan snöby, just nu hörde jag en stormby mot rutan, men jag är ju inne nu ikväll så det är väl inte mer med det, blås på bara….

Som det ser ut nu så blir det promenadväder imorgon med +6-7 grader och sol, men snö och +1 på måndag, men det lägger väl sig inte direkt kan man hoppas.

Igår var det ju världens skyfall och fortfarande fruset i marken och som vanligt med de här premisserna så regnar det in i källaren, men jag gick med gummiskrapan imorse och nu är det torrt igen. Vi har ju sådan tur att det rinner in i ena ändan på källaren, rinner genom hela källaren och ner i golvbrunnen! 🙂

Bilden illustrerar bra hur vattensjukt det är i markerna nu. Bilden är tagen precis utanför vår grind och vi bor högt upp!

En liten kommentar från igår…. Teskedspappan skulle så fint rensa stenkistan efter vintern och få igång vattenpumpen igen. Han stoppade jobbmobilen i bröstfickan och stängde noga för att inte tappa den i ”sjunkbrunnen”…. gissa vad som hände? Den lilla jobbmobilen såg chansen till frihet och tog ett svanhopp från bröstfickan ner i brunnen!
En timma senare hade han tömt brunnen och fiskat upp mobilen, och vet ni? Den fungerade!!!

Idag när jag var och veckohandlade på ICAMaxi vid Högskolan i Halmstad, så hittade jag det här! LCHF-strösocker (typ), jag har tidigare köpt Sukrin där men inte varit helt nöjd med det, nu ska jag testa det här. Helt naturligt sötningsmedel och inget som kemikalieinspektionen skulle klassa som miljöfarligt…
Nu saknar jag bara mandelmjöl på ICA så är den affären komplett…

Det här kunde man se mig kräka ur mig…. jag har en seriös hatkärlek till det här jäkla programmet. Ungarna älskar det, jag tyckte bara den där Ola var såååå jääävla jobbig. Nu när det är en städad Emma som leder det så är det bara tråkigt och….. och….. hysteriskt istället… Ola hade en sorts ADHD-tempo som man ändå hängde med på, nu är det bara hysteriskt.
Dessutom den där jävla DISCOTUNNAN!!!!! Jag får rysningar när den kommer och jag funderar på att köra tigerbalsam i öronen. Ingenting kan vara värre än discotunnan!
Man hör den varenda fredag och framåt onsdag, veckan efter, så vaknar man på morgonen utan att nynna ”vaaaaar är discotunnan? dääääär är discotunnan”
Fast man kan ju göra om den… Jag har skrivit om den lite och sjunger nu när jag busar med ungarna:
”Vaaaaar är XX mage?
Däääär är XX mage!
Vem ska kittla XX mage?
JAG SKA KITTLA XX MAGE!!!”

Melodin är inte trallvänlig, den är som ett förbannat plåster som fastnar på hjärnan och den som kommer på att skriva en poplåt med liknande refräng kommer sälja massor, den är som en illegal substans som man blir beroende av direkt!

Alltså, missförstå mig rätt, jag älskar ungarna över allting annat och jag saknar dem när de är iväg på förskola och fritids/skola, men Teskedspappan kör tåg i helgen och jag är ensam hemma med allihop. Det ÄR verkligen inte kul att vara ensam med dem på helgerna.
Man vill inte direkt göra något med dem själv eftersom Hannes är liten och man måste ha koll konstant, Alfred är också tvungen att hållas ett vakande öga över eftersom ungens impulsivitetskontroll aldrig blev aktiverad i tillverkningsprocessen. Ludde har också lite svårt att inse vad som är en bra idé och vad som är en jävligt korkad idé och han får med sig Ian på det mesta.
Ni förstår varför jag inte vill åka till badhuset med alla fyra själv va? Eller busfabriken… Imorgon ska vi ta en promenad till affären och hem, kanske via lekplatsen om vädret tillåter. Det är ungefär vad jag vill göra med dem själv.
Åka till någon är totalt uteslutet om det inte finns ordentligt med nya leksaker t ex. Däremot så får folk väldigt gärna komma hit och fika! Eftersom övervåningen är barnsäkrad så brukar det inte vara några större problem att låta andra barn komma hit t ex. 😉
Nu sover ju inte Hannes när han kommer hem efter en heldag på dagis så nu börjar det bli mer tillgängligt för barnen att ta med sig kompisar hem. Det har varit stört omöjligt förut eftersom Hannes sov 13-16 ungefär, varje dag och ha ett gäng barn som vill vara på övervåningen och leka då var helt uteslutet.