Etiketter

Jag ringde företaget som kör nu till soptippen.

De som körde innan och plogade upp vallar för de boende på gatan, orsakade vallar igen ytterligare en gång så  grannarna fick skotta ut sina bilar. Snyggt gjort, inte ens kommunens snöröjare gör så. Inte ens klagomål hjälpte….

En annan effekt av att de bara plogade Hasselstigen var att kommunens snöröjare såg att gatan var plogad och då sket de fullständigt i att åka upp och ploga vår gata. Vi har svårt nog ändå att få plogat.
Tack och lov var det en kort vinter så vi slipper vallar och svårigheter.

Nu har det börjat köra från 2 andra ställen. Det ena stället har chaufförer med växellåda på sina bilar, de håller hastigheten (vi har 30 km på gatan) och växlar ner och tar en lägre växel upp för backen. På vägen ner så bromsar de så de håller en bra hastighet. Det förra företaget körde helt lysande vad gällde hastigheten.

Det andra bolaget får nog ta och köpa nya bilar, jag menar, om man måste hålla så hög hastighet upp för hela gatan att det blir stora dammoln bakom, för att komma upp för backen så är det nog dags. På väg ner så motorbromsar de och hastigheten är INTE 30 km.

Får se om det gör effekt med samtalet. Annars ringer jag igen, sätter upp skyltar och sista åtgärden är att helt enkelt köra ut bollar, barnvagn eller trampbil framför lastbilen.

Här är minst 7 barn heltidsboende på gatan, eventuellt fler. Varannan vecka är det 5 barn till!
minst 3 av barnen går utefter gatan till och från skolan, då är det fan inte ok att köra som en biltjuv med åtskilliga ton bakom sig.