Etiketter

I den brinnande debatten om kvinnan från melodifestivalen som fick sina armhålor flashade och hånade av en ung kille på Facebook, har nu en spirande rörelse börjat röra på sig.

Hanna Fridén  är en stor vardagshjälte som drar igång det här ”Vardagshjältar Mot Nätmobbing”.

Det här är nåt som jag absolut ställer mig bakom och som jag absolut vill vara med och sprida och jobba för att motverka.

Jag lär mina barn att det är aldrig någonsin ok att spy ut sin åsikt som om man har Tourettes och inte kan tygla sig.

  • Självklart har man rätt till en åsikt, men måste åsikten höras jämt och ständigt? 
  • Måste åsikten vara så elak? 
  • Visst kan man tycka folk är dumma i huvudet men måste man säga det till dem? 
  • Förtjänar folk att kallas vad som helst bara för åsiktens skull?

Det här gäller kanske inte på nätet enbart utan även i verkliga livet. Härom veckan satt en 7-åring och vrålade ”hej då bajskorv” efter en annan kille som gick hem från fritids, han såg inte att jag stod i hallen och väntade på Ian och när han hade vrålat det 3-4 gånger så gick jag fram i dörren och frågade ”tror du verkligen att din mamma är särskilt stolt över dig just nu? Jag tror hon skäms….”

Jag behövde inte säga vad jag tyckte om hans beteende utan spelade på hans känslor gentemot sin mamma, för visst erkände han att hon nog inte hade tyckt det var så bra och att det kanske var dumt att göra så där. När jag frågade vad hon tyckte att han skulle göra när han gjort så där, så gick han och bad om ursäkt, jag behövde inte ens säga till honom ATT han skulle göra det….

Vi behöver inte göra mycket någon av oss, med att många av oss gör lite granna räcker, det är massan som skapar skillnad. Om du anmäler ett enda inlägg, eller skickar ett enda mail… så har du, tillsammans med förhoppningsvis, massa människor, skapat en skillnad för någon som blivit utsatt….

Gå in och läs och bli gärna medlem, stå upp för de mobbade och var med och bekämpa nätmobbningen!