tindragull, Mar 9, 2012 10:06 PM
Ok… Satt och funderade här en stund… (hjärnans kapacitet ligger nånstans på 0,5% så här tidigt)
Jag vill veta vad DU tror händer efter döden. 🙂

Eh… ja den var verkligen inte lätt…. Vad tror jag egentligen, kan jag sätta ord på det jag tror så andra förstår?

What the heck, vi gör ett försök.

När vi dör så övergår vår livsenergi till en högre energiform. Vi blir ett slags medvetande utan kropp och vi kan ta oss till den där högre dimensionen som till vardags kallas himlen.
I detta tillstånd så har vi ett slags ”eftersnack” med de andra som vi har delat vårt liv med, självklart får det vara en viss väntetid för de som går över tidigt. Tid är ingen konstant i himlen utan är en relativ upplevelse.
Vi går igenom de bra och de dåliga sakerna vi gjorde under livet, vad vi kan lära oss av det här och vad vi behöver träna mer på nästa liv.

Hur lång är då den här mellantiden, pja vissa tror att det behöver spenderas lika mycket tid mellan liven som i själva livet, själv tycker jag det verkar logiskt… Men även här gäller nog undantaget som bekräftar regeln, med andra ord, det finns nog både kortare och längre mellanlandningar.

När vi har läkt och vilat ut efter livet så börjar vi resa så smått, vi kan resa tillbaka till ”vårt gamla liv”, besöker de som vi lämnade efter osv. Varje gång som vi tänker på en död släkting eller vän, så hör de det, de kan höra våra tankar… De kan även gå in och hjälpa till, föra in den där kärleken i livet som verkar så där slumpartad, men är mötet verkligen slumpartat? Jag är inte så säker på det…

När vi känner oss redo för nya uppmaningar och lektioner så återföds vi, vi gör upp med vår själsgrupp om våra roller i nästa liv. Därför så kan man se när människor återupptäcker sina tidigare liv, en frekvent upprepande av människor som finns i våra liv. Vi är en ”klass” med själar som upplever liv efter liv efter lig ihop.  Ibland lever vi med själv A, B och C. Ibland lever vi med själ D och F, medan E lever ett helt liv själv. Allt beroende på vad vi ska uppleva och lära oss.

Ibland går de själar som är ”kvar” in som hjälpare och ibland får vi andra typer av hjälpare, ibland fullständiga främlingar… men alla hjälparna funkar.
Det är alltså inte enbart själar vi avtalat träff med som vi har runt oss i livet, allt beror på de val vi gör och vad som behövs i livet, vilka själar vi träffar på. Ibland träffar vi inte de vi ska träffa och ibland springer vi på de som vi inte ska springa på, som sagt, vilka val vi gör i livet, bestämmer vilka själar vi träffar…

Jag tror jag har fyllt svaret på frågan men svarar gärna på följdfrågor.