Där stod ett stort paket! Under paketet fanns en liiiten kille med en keps som det stod DHL på.

Jag fick skriva på en liten maskin och sedan var paketet mitt!! Men jag visste vad som fanns i…

Jag öppnade lådan och såg… en låda till! Jag hasade upp lådan ur lådan och öppnade den… och såg en låda till! Vaffan!? Nåja, öppnade den där lådan också, den var färggrann och full med små gula kycklingar. Äntligen var det slut på lådorna och jag fick fram en gul plastback med ett genomskinligt lock. ÄGGKLÄCKAREN!!!

Jag började läsa bruksanvisningarna på både kläckaren och den automatiska äggvändaren och insåg att jag gick bet, jag är inte oteknisk det minsta men att läsa instruktioner på Google Translate-översatt svenska på en manick jag inte ens kan tänka mig hur den fungerar, då kan jag inte ens med logiken få monterat sakerna. Ovanligt känsla, har aldrig fått stopp så innan….

Nåja, ett sms senare så visade det sig att grannen var hemma och han har sett ett par äggkläckare innan och löste uppgiften, i och för sig med några huvudkliande han också, den svenskan funkade inte så han gick över på den engelska instruktionen istället.

Till slut stod den där!

Jag satte igång den för att kalibrera värmen och för att den ska vara varm och go imorgon när jag stoppar i äggen. Jag var ute och plockade 10 st gåsägg och de ska stå på toppen i ett dygn ungefär innan man lägger dem i kläckaren. Jag vände även Orusthönsäggen på topp så jag kan stoppa i de också imorgon.

Att hämta gåsäggen var inte lätt, jag fick stänga ute gässen från lilla hagen för att kunna ta dem, de vaktade hysterisk! Jag tog 10 st ägg, och det ligger 12 st kvar! Hedvig har alltså lagt totalt 30 ägg vid det här laget, när ska hon sluta?

Nu går jag ner i källaren och kollar tempen emellanåt, den har legat högt men jag börjar få ner den nu… Det ska bli jättekul och se om vi lyckas kläcka fram något!

Jag fick en ganska lugn eftermiddag efter barnhämtningen för de två stora lådorna sparades till barnen och de hade JÄTTEKUL!!! Men lådorna bär vissa spår av leken….