Nytt testat idag!

Jag gjorde pasta efter följande recept:

2-3 personer
4 ägg
1,25 dl (125 g) färskost som philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Kan med fördel läggas över på två plåtar så blir degen ännu tunnare! (Tack Hanna för tips!) Man kan även bara fördela så tunt man kan med en slickepott.
Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan tunna strimlor av degen! Jag använde pizzaskärare! (Eller rulla ihop och klipp!)Den är sedan klar att användas! Du kan även frysa eller förvara i kylskåp i några dagar och sedan bara värma.

Jag blev överraskad över hur bra det blev! Mätt och go blev jag och även de flesta utav barnen åt det med nöje (har ju en med celiaki som älskar LCHF-mat, för då får han äta samma som mamma och pappa!)

En bekant tyckte inte att de var så där jättegoda men att det funkade utmärkt som tortillas, och där tackar jag för tipset! Jag tar alltid en näve Nachos men på det här viset kan även celiaki-sonen få tortillas och jag slipper Nachosens kolhydrater, som i och för sig inte är så många.

Receptet har jag snattat på bloggen 56kilo, som jag varmt rekommenderar att läsa…