Idag var det även grillkväll i skolan med tillhörande brännbollsturnering och tipspromenad.

Teskedspappan passade illbattingen Hannes och Ludde och Ian drog iväg som en avlöning, därav fick jag inga bilder på dem…

Jag och Alfred skulle spela brännboll!

Vårt lag visade sig till slut innehålla ett gäng mammor, några småpluttar i 3-5-årsåldern och ett par killar (som tack och lov visade sig inneha bollsinne) och några tjejer från 5-6:an skulle jag gissa.
Vi gick ut hårt med att bränna hem vår första poäng på första slagmannen och sedan brände vi rätt friskt och tog några lyror.
Vi bytte och jag peppade Alfred allt jag kunde för det är ju inte lätt att träffa bollen när man inte ens har fyllt 5 år, men det fick jag snällt äta upp… Han träffade bollen på 2-3 slag varenda gång och fick lätt iväg bollen 7-10 meter! Way to go Affe!!!

Tydligen var vi ”gamla mammor” ett gäng järnladies och med god hjälp av de två killarna och framför allt en tjej med plockförmåga som vida översteg en väl godkänd nivå, så vann vi vår match! Vi var helt övertygade om att någon match om första plats kommer vi inte spela. Men det fick vi.

I andra matchen fick vi tillskott i form av Ludde, men det höll på att bli en mindre bra start, år eminente brännare var försvunnen! Han hade fått näsblod och satt inne i skolan, men spela skulle han! Han gjorde det bra igen!
Det började kännas i insidan låren av alla snabba start och stopp och jag ta det lugnt? Händer liksom inte, full speta nästan hela tiden!! Nåja, så fort jag nu kan förflytta min 42-åriga kropp…. Lite lätt joggning på långa bollar 😉

Vid ett tillfälle fick jag pressa ordentligt för att inte bli bränd och när jag skulle stanna så halkade jag eller snubblade på en grästuva, minns inte vilket, och var på väg i full fart mot ett trästaket, men jag knyckte till och lyckades få till nåt som kunde betecknas ”fallteknik” och lyckades undvika staketet.

Upp igen och så iväg mot sista bas på nästa slag!

Jag anar att jag inte kommer köra hårt med barnen på studsmattan imorgon, utan försöka få barnen att förstå hur viktigt det är att jag skrapar färdigt fönstret…. ehem…