Etiketter

De små illbattingarna är 4½ vecka gamla och har sprungit runt i rummet däruppe i någon vecka. De lärde sig häromdagen att hoppa över den hylla vi hade ställt i dörren så vi har varit på kattjakt ett antal gånger.

Den 24 maj fick ju PimPim för sig att ungarna skulle flytta hemifrån. Jag såg henne när hon skulle flytta den 3:e ungen och jag fick precis tag i henne och ”Fimpen/Dumle” innan hon hann hoppa över grinden på trappan med honom.
Jag lät henne få kattungen och övervakade henne och hon gick ut, runt huset och in i källarfönstret som står öppet för vi har torktumlarens frånluftsslang ut där (det har vi inte längre, nu har vi en skiva med marinplyfa där istället). Jag hittade henne och kattungen i källaren och jag bar upp den till rätt plats igen.
Vi letade som tokar efter de andra två kattungarna och till slut hittade jag honan i källaren under lagerhyllan. Upp med henne på rummet igen. Smee kunde vi däremot inte hitta. Vi letade ett par timmar och till slut hittade Ludde honom på andra sidan trädgården under vår ena Rhododendronbuske!
Alla barnen var återfunna och de tvåbenta barnen fick lekförbud på ovanvåningen för vi tror att PimPim blivit störd dagen innan när det var 5 barn där uppe och stojade i rummet jämte.

Idag var det så dags igen för kattjakt. Honan och Smee har lärt sig hoppa över skivan som sagt och jag tänkte att det får vänta tills Teskedspappan kommer hem från ånglokskonsultandet innan vi byter skiva. Det gick då inte, så jag fick ta skivan i dörren i köket och sätta däruppe istället. Börjar i och för sig att bli dags att lära Hannes att man badar inte i Selmas vattenskål och inte heller i toastolen….

När vi hade plockat in kattungarna för sjunde gången i morse så var Smee borta. Jag och Alfred letade över heeeeela ovanvåningen och vi hörde honom ett par gånger, men hittade honom gjorde vi inte. Vi gick ner och åt frukost och sedan gick jag, Ian, Ludde och Hannes upp för att leta fram buskatten. Faktiskt så var det Hannes som slängde sig på mage framför skåpet och började vråla ”Bejbi!”.
Så, Smees gömma var avslöjad och Hannes var överlycklig över att han hittade ”Bejbi” och Ian fick dragit fram en mycket sur kattunge. Om kattungar kan sjunga svordomsvisan så gjorde de det idag när vi lyfte in dem gång på gång….

Smee är sur och gömmer sig bakom papperspåsen.