Midsommar i år blev en väldigt städad tilldragelse, vilket var väldigt välkommet efter årets hektiska första halva…

Vi lastade in barn och hund i bilen och körde de 10 milen till farmor och ”farfar”. Grannen satt barnvakt till Lilla Ettan.

Vi åkte in till Alvesta och farmor fick upp Affe till att dansa runt stången (efter lite mutor) och jag vet faktiskt inte om Ian gjorde sällskap. Ludde gjorde det definitivt inte och Hannes satt och käkade bullar, kakor och drack farmors saft.

Vi hade väldigt tur den här stunden att vädret var så perfekt som det var, ingen allvarlig sol, lagom varmt, lagom blåsigt och det var först när dansen var slut som det drog ihop sig.
Vi hade en skur på väg till farmor men väl framme var det perfekt!

Efter dansen åkte vi hem till farmor och ”farfar” och åt och drack gott. Det var flera omgångar sill och flera omgångar kyckling. Jag gillar svensk högtidsmat då det är bufféliknande och man kan (som lchf:are) ta det man vill. Det slank ju ner en potatis och två bitar tårta men ja, det får det vara värt.


De vuxna drack kontrollerat ett par öl eller ett par glas vin var. Ingen blev full och det är det här jag vill förmedla till barnen, hur man umgås med alkohol. Aldrig några vilda fester där man hamnar i säng med diverse löst folk, man kräks, gråter ohejdat osv, allt är lugnt, städat och alla har trevligt.
Det kommer aldrig bli totalt vita högtider här hemma. Det finns de som inte dricker, men ingen tvingar dem heller, allt är accepterat, förutom råfylla.

Midsommardagen började med att Hannes sov ända till 8.30! Ludde kommer in och frågar om han får ta upp Hannes och leka med honom, och vem är vi som hindrar storebror att leka med lillebror 😉
Ett tag senare hojtar farmor uppifrån att vi får nog ta och komma upp med kläder till Hannes för han har badat, badat som i trillat i dammen *haha*.
Han hade gått ner på kanten ytterst kontroller och sedan snubblat *plums*.

Det fiskades, lektes, badades, roddes och det regnade faktiskt inte direkt mycket. När vi skulle ta en geocachingrunda så sken solen när vi gick, några hundra meter bort så hällregnade det, men vi hittade den till slut! Jag fick gå i skogen i mina högklackade sandaler och allihop var genomblöta, men vi torkade snabbt…

Över lag, en härlig midsommar där alla hade trevligt, ja inte Hannes kanske, som plumsade i dammen och trillade av gungan och slog upp överläppen illa….