Etiketter

Nu när det är Almedalen och särskilt när SD står på scen och jiddrar i vanlig ordning, ja då kan jag säga att de sk ”högerextrema” är på hugget!

Ska man överhuvudtaget öppna munnen inom politik på t ex twitter så ska man vara beredd på att överraskande bli konfronterad med

  • Åsikter man inte har
  • Få det du skriver kraftigt förvanskat till den andra sidans fördel (kul ändå eftersom jag inte vet vilken sida jag själv vill tillhöra
  • Få en tanke omskriven till nåt man helt plötsligt har gjort
  • Att hela din bekantskapskrets blir indragen som ”dina polare” (”jag” betyder jag, inte vi)
  • Få känslan av ”va?”, ”men vaffan?” och ”är de dumma på riktigt eller spelar de bra?
Jag har suttit många timmar i otaliga diskussioner med personer som inte vågar stå med något som helst identifierande namn på sitt twitterkonto, och någonstans finns alltid ”värnar om Svea”, ”högerextremist” eller ordet ”höger” i någon form. Det har varit fler än en ska ni veta och ändå har diskussionsämnet alltid varit det samma, invandrarnas fel till samhällets negativa sidor.
Vi kan säga att ett antal personer har proppat min feed full med det ena efter andra påståendet om det hela och presenterat siffror i massor! Men inte en endaste gång har jag fått den källhänvisning presenterad för mig, som jag har efterfrågat.
Får jag siffran att ”genomsnitt 78% av de som blir omhändertagna av polisen, varje dygn, är invandrare”, ja då vill jag ju veta varifrån denna siffra kommer, vem som tagit fram siffrorna och hur. Vem som helst kan ju hitta på siffror och presentera dem, det har vi ju sett partiledare göra förut t ex.
 
Numera blir det inte så mycket diskussioner, jag kontrar en siffra/påstående med ”källhänvisning tack” och nappar inte på de försök till att byta ämne, slingra sig genom att påstå att jag ska motbevisa dem istället, eller när det tryter i diskussionstalangerna att istället övergå till att smäda…. diskussionerna dör ut när man till slut inte får svar.
 
Jag har aldrig någonsin fått en länk med källan till påståendet, oavsett vilken form det var… 
 
Ja, efter all denna tid, så hade känslan av att langa iväg ett ägg mot den där scenen på Gotland, suttit jävligt fint. Hade jag gjort det? Nej så klart inte. Det förstår de flesta människor…