Etiketter

Efter att dagensmedia.se igår skrev om hen-förbudet som DN inför, så blev det, återigen, rabalder på både twitter och facebook.

Folk kastar ur sig sin felaktiga fördomar till höger och vänster och det framstår fortfarande att merparten av motståndarna, faktiskt inte vet vad det handlar om.

Ingen försöker avköna människor eller ta ifrån dem deras könstillhörighet eller individtillhörighet. Ingen

För inte någonstans har ordet hen med kön att göra, det har inte heller nåt med att låta kvinnor vara kvinnor och män vara män att göra. Igår framgick det på ett ställe att språkfattiga skulle behöva ett ord för att?! Ja vad då? Jag kan som vanligt bara se till mig själv och språkfattig är väl inte direkt synonymt med mig i alla fall och jag tycker hen är ett alldeles utmärkt ord på rätt ställe!

Och nej, ingen tänker tvinga någon att använda ordet om hen inte vill. Jag tror inte det finns något ord som är belagt med tvång att användas inom svenskan. Vet ni?

Det finns massa ord som jag inte använder för jag tycker de är ofantligt fula; fitta, kuk, knulla är tre ord som jag aldrig sällan tar i min mun. Är någon en surfitta så får de höra det t ex men jag försöker hitta andra ord för samma sak.

Vill man lyssna på radio1 kan man göra det via podd eller hemsidan

Idag tar Radio1upp ordet i sin sändning, är inte första gången skulle jag tro men vi kan ta det igen.

Hen är ett ord.
Hen är ett könsneutralt pronomen som används där personens kön är okänt eller saknar intresse.
Hen är ett köns- och partipolitiskt obundet ord.
Hen är neutral i alla frågor angående politik, oavsett om den är queerpolitisk eller hetropolitisk.
Hen couldn’t care less.

Däremot är i stort sett alla motståndare till detta lilla oskyldiga ord fundamentalt förankrade i sin tro att det är ett feministiskt påfund och att ingen längre har rätt till sitt kön. Ja glöm inte att det är genushäxornas påfund också.

Hen = Höna
Slut = Slyna/slampa
Fan = Fläkt
Barn = Lada
Prick = Pitt (bl a)
And = Och

Ska jag fortsätta? ”Hen betyder höna”-argumentet är Skratt. Retande.

Förövrigt så hänvisar jag till tidigare inlägg i debatten – Och ett litet ord startade ett världskrig

Men det kan sammanfattas enkelt – Use it, or loose it