Etiketter

Nr 4 bland helsyskonen och Nr 6 av totala syskonskaran har många idéer för sig.
För någon vecka sedan fick jag höra på förskolan att han lär de andra barnen bus, inte så konstigt kanske, han har tre goda lärare och är själv väldigt kreativ…

Igår kväll hittade han på en sak som jag befarat länge och varit väldigt noga med, men tack gode gud så skadade han sig inte!
Han fick för sig att göra välling själv och tog av vattenkokaren från hållare, med kokhett vatten i!!! Jag har bara ett par deciliter vatten i ifall han får tag i den så är den inte så tung i alla fall så han kanske löser det. Jag höll på att hjälpa Ian med en sak och hörde bara att vattenkokaren slog ifrån och så sa Hannes ”NEJ!” Så där som han brukar göra när sockan åker av eller han tappar nåt och nog hade han tappat nåt!
Han hade tack och lov hällt ut lite vatten på golvet istället för på sig själv! Nu ska vi bara leta upp ett bra ställe att ha vattenkokaren på, ett ställe han inte når, helst ett ställe han inte heller når om han drar fram pallen… Ovanpå kylen kanske?

Förut idag satt jag en sväng framför datorn och helt plötsligt ser jag i ögonvrån ett blont huvud som kommer ner för trappan, krypandes på alla fyra med huvudet före….
En stund senare när jag skulle gå upp och lägga honom för middagsvilan så lade han sig på mage på första trappsteget och skulle krypa upp baklänges för trappan, den här gången hann jag stoppa honom…

När vi väl låg i sängen för att sova så tyckte Hannes att det var en bättre idé att öva inför framtida eventuella cirkusanställningar och försökte seriöst stå på händer!!! Han kunde lätt stå några sekunder på händer i alla fall…

Efter ett par minuters övande så tog jag tag i cirkusakrobaten och lade honom på min arm och andra armen runt honom så han låg still i alla fall.
Då tog han tag i min överläpp och drog ut den så långt han kunde och pussade den på insidan… Det är sådana saker jag ställer mig väldigt frågande till, varför? Jag vet att det är för att han kan och senarelägger ev sömn, men varför?
Jag fick honom att sluta med detta men då övergick han till att sticka fingrarna i min näsa, också en aktivitet jag ställer mig väldigt avig till… Faktiskt…

När vi skulle ta av nattblöjan imorse så hann jag få av honom pyjamasen innan han stack. Vi har inte plats för skötbord så vi byter om på golvet. Hannes drog som en iller på uppåttjack upp i soffan där Ludde låg gosigt under filten och kollade på tv. Underbara lillebror placerar sin kisstinkande blöja rätt i ansiktet på Ludde och då menar jag bokstavligt att han satt i ansiktet på Ludde… Hannes? Han kacklade skadeglatt som han brukar när storebror börjar vråla pga blöjan.

Och än är dagen inte slut…