Etiketter

Idag kom en granne och meddelade att vår hund var nere i hens trädgård tidigt imorse och bajsade i hens källartrappa. Vidare skulle vår hund ha varit nere i hens trädgård 4-5 ggr sedan i somras och bajsat, företrädesvis i källartrappan.

Väldigt intressant iakttagelse då vår hund inte ens hade varit ute vid den tidpunkten. Vi har en riktig latröv till hund som gärna ligger i sin fåtölj och sover långt in på dagen och man kan svårligen sparka ut henne en stund på morgonen. Går hon ut över huvudtaget så sätter hon sig nedanför trappan och gör det hon ska och vill in igen omgående.
Lägg till det faktum att hon, om möjligt, aldrig bajsar utanför tomten. På alla de skogsvändor vi har tagit tillsammans har hon bajsat utanför tomten 2 ggr. Däremot så kan hon komma från en 4 km lång promenad och sätta sig och bajsa direkt hon kommer in på tomten.
Hon är stor, hon skäller mycket på folk som går förbi utanför och och ser skrämmande ut för hon reser alltid ragg. Det gör hon så fort hon blir upphetsad och då är det allt mellan rädsla och glädje.

Nåja, jag vet att det inte är vår hund för då skulle det ha skett fler gånger, hon har överhuvudtaget inte varit utanför tomten obevakad så många gånger och särskilt inte ett par månader tillbaka. Sedan kan man undra varför hon skulle gå till den tomten och inte de som ligger närmare? Eller till grannens granne som har flertalet hundar?
Vi tror det ligger annat bakom, vi stör hen helt enkelt på nåt sätt, kan inte byggnadskontoret stoppa oss får hen väl ta till andra medel, vad blir nästa? Hönsen gal för högt? Gässen skränar på nätterna när de är instängda?

I’ll keep you posted…