Etiketter

I torsdags hämtade vi en ny tupp, en Orusttupp, en make till vår lilla Ettan. Han döptes snabbt till Ivan Boring eftersom han pratar om sin kompis Ettan hela tiden.

Han flyttade in till de andra och i fredags, mellan kräkningarna så orkade jag släpa mig ut och släppa ut hönsen. Jag stannade lite för att övervaka och först ut var Ivan med Kalle efter. Kalle jagade den 1/3 stora Ivan, inte för att stora lufsiga Brahman någonsin skulle hinna ikapp räsertuppen. Till slut stannade Kalle och gol och sedan fällde båda två upp nackfjädrarna och så var fighten igång!

5 minuter senare satt de på bakarna och bara flåsade…. Sedan var det ganska lugnt i hönsgården, eller ja, vi orkade inte kolla så mycket under fredagen.

Igår hade orken hunnit ikapp oss lite och Teskedspappan försvann upp på stegen och snickrade lite panel och jag rensade ur gamla gåsahuset och stängslade en ny liten hönsgård. Tanken är att Ettan och Ivan ska gå i den tills de har kommit tillrätta i sitt nya hus och när de har förstått var de bor så ska de få gå lösa i trädgården.

Efter konstens alla regler och lån av nät av grannen, så var allt klart, alldeles lagom tills hönorna tyckte att det var natten. Vi lyckades få tag i Ettan och Ivan och stängde in dem i nya hönshuset.

Imorse så satte Ivan igång och gala kl 7, precis som tuppar ska göra (?) och kl 10 släppte jag ut dem. Det tog Ettan 2 min blankt att hitta ett hål i staketet och rymma *suck*. Jag förstärkte staketet och vi lyckades få in henne bland de andra hönsen igen, jagade in henne i hönshuset och fick tag på henne och sedan tog det henne en kvart att hoppa över staketet istället! Hönsjävel!

Vi fick in Ivan i huset för nu tänkte jag om, det lånade nätet var högt och jag stängslade om en liten gård enbart med det stängslet… Sedan gjorde vi om proceduren med Ettan, hönshjärnan gick på det igen, och så vingklippte vi henne!
Sedan dess har hon stannat hela dagen i hönsgården, om än en smula (jävligt) sur….

Ettan var inte intresserad av mina försök att prata efter vingklippning….
Ivan hängde på i utfrysningen….
Nya hönshuset
Ankhus blir gåshus blir hönshus… Plywoodskjulet har tjänat oss väl i flera år och får klara minst en vinter till. Med en värmelampa klarar de vintern i huset riktigt bra.
Trots den kalla vintern 2009/2010 så klarade de sig fint i hönshuset.
Hönsgården, 6x3m kanske… temporär sådan tills de lär sig gå in på kvällarna…
Ivan