Etiketter

Så kom den då, julafton… Hannes brukar alltid vakna tidigt men inte idag, så vi var väl lite sena när vi väl kom iväg men resan dit gick bra med ljudbok i öronen. Några barn passade på att sova middag under resan…

Här är en bild på en uttråkad mindre pigg Ian och en mamma som fotar allt möjligt för underhållning… För hon är också uttråkad mindre pigg…

Vädret så här utanför Alvesta var bättre än hemma i Oskarström i alla fall, här fanns till och med snö!!! Så för oss blev det en vit jul i år med!
Efter all god mat *burp* så satte vi oss i soffan, de vuxna sov middag tittade uppmärksammat och barnen satt still av någon, antagligen en magisk anledning… Hannes är inte så intresserad av tv om det inte är tåg på bilden så han lekte. Själv facebookade och twittrade jag….
Teskedspappan hann dock släppa kommentaren ”Kolla Snövit och de sju småväxta!” mellan snarkningarna….
Ungarna hade ju så klart nosat rätt på julklappspåsen hemma och det var ju ingen större idé att smyga med den så de fick vara med och lägga upp julklapparna under granen. Allihop kikade så klart vad det stod på namnlappen….

Note to self: Viktigt med rim till nästa år!!! *fick onda ögat av farmor för 10:e året i rad*

Här är ett paket som inte går av för hackor
Jag lovar, det är inte fullt av tackor

Eller

Idag åt jag massor med mat
Den kom på stora runda fat

Rim, men inget som har med paketen att göra…

Så kom då tomten! Ni ser lyktan mitt i fönstret. Dock hade tomten även problem med inställda tågavgångar så han dumpade bara en pulka med en säck klappar på, utanför dörren, och drog igen…
Det räckte i och för sig för att Hannes skulle bli livrädd och hela återstoden av kvällen så frågade han ”totton botta?”
Farmor fick läsa lapparna – här dök det onda ögat upp – och dvärgarna sprang som illrar på speed med paketen…
Hannes fick en teservis och de började genast ha te-party som senare övergick i vinkväll eller nåt, ”nej tack, jag hoppar nog över kaffet och tar ett glas vin istället”, var sjutton lär de sig allt? *host*
Strax efter att vi ätit mat så kom Hannes och proklamerade ”Bajs” och det var då det slog mig, allt var med till barnen, men inte blöjor till Hannes! FAN!
Alla hade druckit och allt var stängt. Det var då farmor sa handduk och plastpåse, och Hannes sprang runt resten av kvällen med ICA i röven…
Den julklapp som gick hem bäst var pistoler med starwarslogga och skumgummipilar, till de tre stora och Hannes favoriter var miniräknaren och skyffeln. Han skulle tom ha dem med sig i sängen! Jag lyckades få undan skyffeln i alla fall när jag gick och lade mig.
Julafton var otroligt lyckad trots blöjfadäsen och när barnen somnat satt vi och pratade och pimplade lite öl. Jag kände inte av nåt förrän när vi gick och lade oss, medan jag var på toa blev hela huvudet lurvigt och jag tackar från julafton med ”full som en kastrull”-bild