Etiketter

Jag låg och försökte vila bort förkylningen förut och då kommer barnen in och vrålar ”VI HAR HITTAT EN MASSA ETTAN-ÄGG”, jag släpade mig upp och ut i gamla hönshuset. Det hönshus där de inte kunde bo eftersom grannen har lättstörd sömn.

Där låg 9 st små ägg så fint, de flesta var frysspruckna så de har legat där länge. Jag slängde de fulaste äggen, och ritade ett kryss på de fem finaste och lade tillbaka dem inne i den håla hon har lagt dem. Vi lät dörren, som har varit stängd ett par veckor  vara öppen och så får vi kolla där inne varje dag om det har kommit nya ägg…

idag klantade hon till det rejält också. Mellan Brahmahönsens hönsgård och grannens jordkällare är det en smal passage. Där hade hon av någon anledning gått in och fastnat så Brahmorna hade stått där och hackat på henne. Jag lyckades förmå henne att gå ut i alla fall efter lång tids övertalning och hon var lite tagen av Brahmornas behandling…

BUSHÖNA!