Etiketter

,

Igår var jag in på Hemköp här i Oskarström och köpte lite maränger (muta) till barnen och fredagsmys i form av chips (argumentationstillhygge) och på nåt vi så kom en Cola Zero med i det hela.

När jag kommit till kassan och den långa kön så hinner man ju (som tanken är) hitta lite annat på vägen när man står där uttråkad i kön och kör lite knipövningar för sakens skull.

Idag fick jag syn på Expressens LCHF-bilaga och jag köpte faktiskt en då jag behöver lite tips, jag har fastnat i ”dålig inspirations-träsket”. När jag kom tillbaka till kön så stod jag och läste rubrikerna på framsidan och såg att även här har de inte tagit upp kampen mot utseendehetsen utan en massa ”gå ner i vikt och bli snygg-tjafs” härjade stort.

Då hörde jag bakom mig:
– Du kan inte så mycket om det där va?
Jag trodde inte det gällde mig och reagerade inte. Då fick jag en knuff axeln.
-Du kan inte så mycket om det där va?
-Jaha du menade mig, hur så?
-Ja, varken chips eller maränger är särskilt lchf och du ser ut som om du skulle behöva det.

Bara det här att en främling kommenterade min vikt och ansåg sig ha rätt att göra det fick feminist/genushäxan i mig att begå mord, medan in väna person (eh, nåja) brast ut i asgarv.
-Är du dum på riktigt eller håller du bara låg profil?
-Vad menar du nu? Svarade hen lite hetsigt.
-Jo med tanke på att du verkar veta så mycket så kanske du borde veta att marängerna och chipsen är till barnen och jag har levt lågkolhydrat de senaste 5 åren.
-Jaha, hur skulle jag veta det? (hen)
-Ja, hur vore det att ta reda på fakta innan du öppnar käften eller allra helt hålla käften totalt om sådant du inte har med att göra? Ha en trevlig dag, du har givit mig världens asgarv pga din dumhet, så du borde vara nöjd också att du har skänkt glädje till en annan människa.

Nu är det inte ordagrant återgivet för jag var så splittrad, jag försökte att inte släppa mitt leende och att inte släppa fram vrålapan i mig som bara ville förklara för idioten hur fruktansvärt fel ute hen var så jag minns knappt vad som försiggick men jag har försökt att återskapa samtalet så autentiskt som möjligt.

Tänk va! En lchf-bilaga och en ”jag-har-rätt-att-kommentera-dig-och-ditt-liv-människa” på en och samma gång!

By the way; läste den här ledaren i samma expressen och det är väl här vi är nu kanske, när de betalda forskningarna börjar tappa sin sanning och andra sanningar kommer fram.