Etiketter

, , ,

Jag var inbegripen i en diskussion tidigare idag på Facebook, igen kanske man ska tillägga…

Jag lade in bilden nedan för jag tycker verkligen det är så det är, det finns verkligen ingenting som kan röra upp människor som ”Hen”, genus och feminism…
Det jag skriver om här är mina samlade upplevelser under de gångna åren… Inte specifikt om idag…

De som har varit mest upprörda är faktiskt män, av någon anledning, dessutom har jag hittills inte träffat på någon som upprört häver ur sig det ena och andra om ”feministjävlarna” och det där ”hen betyder höna”, som har begripit vad det är de blir upprörda över.
I alla fall har de varit väldigt upprörda över att man ska ta könet från människan och göra alla könlösa och kalla sig för hen. De som verkligen har tagit reda på vad det är de debatterar om vet att det är det inte. Ingen ska sno någons kön, ingen måste kalla sig hen, ingen ska kalla sin man/barn/kvinna för hen, så länge man vet könet kommer det alltid vara han eller hon.
Hen är, som jag skrivit flera gånger innan, när man inte vet vilket kön t ex brevbäraren har, eller när det spelar ingen som helst roll vilket kön människan har. Absolut inte istället för han eller hon, utan om man vill, så kan man använda det istället för personen/den/människan osv… i vanlig ordning, vill du inte använda hen för du tycker det låter fult osv… men gör det inte då…
Läs vidare om hen här…

Samma sak om genus, man förbjuder ingenting, men erbjuder, det är erbjudandet genus står för. Flickorna leker med dockor, ja men erbjud de sk pojkleksakerna samtidigt! Det finns ingenting som förbjuder att Barbie tar sig en tur på ett lastbilsflak eller på en motorcykel.
Inte heller finns det något som hindrar att pojkarna faktiskt har barnvagnsrace eller transporterar bilarna i dockvagnen, vem har sagt att man måste leka med en docka i vagnen?
Inte heller ska flickorna förbjudas att klä sig i rosa klänningar, utan låt även pojkarna få göra det utan att för höra vilket kön de tillhör och att det inte går för sig.
Läs vidare om genus här…

Inom feminismen finns det så otroligt mycket att gå igenom. Jag själv brinner mest för att kvinnan inte ska objektifieras hela tiden. Så fort inte kvinnan behagar mannen så är hon ful, så länge inte kvinnan är rakad överallt, lång, smal och underlägsen så är hon ful (enkelt draget).
Jag är ful eftersom jag är för lat för att raka benen varje dag.
Jag är ful för att jag inte rakar armhålorna för då funkar inte min deosten som den ska.
Man måste inte ha näbbstövlar och vara orakad och gå i bylsiga kläder för att vara feminist, men det underlättar. Då är det någon som tittar på min mun när jag pratar och inte i min urringning, men man måste inte… gillar man snygga kläder, höga klackar, smink och utseende så ska man inte behöva försaka det för att man jobbar för den feministiska debatten, däremot så har man mer att kämpa emot eftersom man blir bedömd efter sitt utseende hela tiden och hur mycket värde man har efter hur mycket man behagar mannen…
Läs vidare om feminismen här….

Det här gäller inte bara de tre ämnena jag räknade upp ovan, utan det gäller även t ex amning, barnuppfostran och inte minst LCHF!
Om ni bara visste hur dåligt insatta folk i är över vad det är de avskyr!

Jag har några gånger blivit beskylld för att vara ”on a mission” för att genusifiera, få alla att äta LCHF, bli feminister och använda hen….
Men läs mina texter och förklara var jag har skrivit att alla måste göra och tycka som jag. Jag är ute efter att ”utbilda” folk, var och en får ha sin åsikt, det jag vill är att du ska veta vad det är du propagerar för eller framförallt emot!

Jag kan inte hjälpa det men om du kräks en massa felaktigheter och uppenbarligen inte vet vad du öppnar munnen om och har en ganska stark åsikt om, hur tror du då jag ska kunna ta dig på allvar? Eller ens vilja ha en debatt med dig?

Så länge gemene man inte vet vad hen tjafsar om så kommer jag fortsätta kämpa, jag kommer fortsätta att ”njae,, nu har du missuppfattat allting” och faktiskt tom ”Nu har du fel”. Jag brukar hålla mig från att säga att folk har fel, men då har det alltid rört sig om en åsikt, en åsikt kan aldrig bli fel men så fort det kommer in faktafel i åsikten kan den bli fel…. Det är då jag säger till!

I en diskussion kan man däremot säga ”Jag tycker du har fel” eller att ”där håller jag inte med dig” eller helt sonika berätta hur man själv tycker.

Så att jag skulle vara on a mission anser jag vara väldigt fel, i så fall är mitt mission att ”lär dig för fan vad du pratar om, innan du öppnar truten”!

Jo förresten.. det är mitt mission!