Jag var in i stan idag för att panikköpa skridskor till äldsta sonen som växer så det knakar, och man kommer ju aldrig ihåg att kolla sådana saker i tid heller. Imorgon är det friluftsdag och skridskorna är för små!

I alla fall… Jag var in på Stadium Outlet, men där fanns inga skridskor. Så vidare till Intersport på Stenalyckan, jag jobbade mig min väg in mot stan…

Jag hittade snabbt skridskor och provade ett par 36:or, kände att de var på gränsen, jag vill ha ett par som är nästan för stora för mig för då är de för stora för Ludde och han kanske kan ha dem nästa år också. Jag gick över på att prov ett par 36.5 och de kändes mycket bättre och verkade vara mer skridsko än den andra som kändes plastiga.

Alla skridskorna kostade 599kr eller 6600 kr så det kvittade liksom. Det kändes lika jobbigt för det… 600 är en stor del pengar som jag har kvar som vi ska leva av tills akassan kommer igång…

Nåja, med nyslipade nya skridskor och en lycklig son rikare, kom jag hem och satte upp kvittot på kylskåpet för mer ordentlig arkivering så småningom (hamnar i kriteriet ”en annan dag”), så såg jag att det var ett kampanjpris, ordinarie pris var 1700kr!!!

Vips kändes inte 600 kr så jäkla jobbigt! Märkligt hur förutsättningarna kan ändra perspektivet…