Etiketter

Vårt staket har inte varit det vackraste, undan för undan har tvärliggare ruttnat sönder, fästen har lossnat och stolpar har gått av….

Men så i torsdagskväll så fick jag en idé och delade med mig av den till Teskedspappan, som också hade gått och tänkt på det där, vips! så hade vi en staketidé och en relativt billig men ändå bastant idé. Vi lägger hellre tid och arbete än att köper dyrt (snåla jävlar).

På fredagen körde vi igång! Medan Teskedspappan hackade vår gamla husvagn i småbitar, så sågade jag till staketdetaljerna och så satte vi upp det och jäsingen vad bra det blev!

Här är sektionen som vi testade, färdig på fredagskvällen

Ni ser ju hur gamla staketet ser ut, och det nya hoppar inte Selma över heller och fastän planket inte är helt kompakt så ser hon ändå inte folk som går förbi på gatan. Problemet nu är bara om vi ska sätta plank över stolparna, gjuta upp dem i höjd med resten av planket eller hänga lyktor i dem? Det kommer nämligen en planka ovanpå staketet också….

Lördagen började jag med att bygga färdigt min ”surbur”, en bur att ha i hönshuset till surhönor (som ruvar) och för kläckta kycklingar, när jag var klar med den gav vi oss på nästa sektion som vi hann klart, hälften var gjort! Ja, på den sidan grinden alltså….

Med söndagen kom ytterligare en dag med underbart väder och förstaklassigt arbetssällskap i vår Granne, han och Teskedspappan byggde staket och jag målade…. när jag målat i ca 5 timmar så var jag ändå inte klar 😉

Men så här blev det, och snart ska sista strykningen av färgen på och så överliggaren, sedan är den delen av staketet klart! Sedan har vi bara andra sidan kvar….

Så nu kan Selma skälla på folk, men med gamla staketet kan jag tänka mig att många kände sig hotade av den stora rottweilerliknade gaphalsen, som förutom att hon låter mycket även reser ragg när hon blir glad och vill leka…. så ni kan ju tänka er hur det ser ut…