Etiketter

Den 7 juni kläcktes det 13 små dunbollar, deras tigrinna till mamma har jag skrivit om innan. Snattran tog ut de små barnen igår och presenterade dem för dammen. De stod allihop och såg långt efter mamma som seglade ut i dammen och tog sig ett ordentligt bad.
När väl en hade vågat sätta en paddelfot i vattnet så var de andra snart efter och det myllrade av ankbebisar överallt!

När bebisarna och den vaktande mamman Snattran låg och blötlades i dammen så passade vi på att ta bort de ägg som inte kläckts och med tanke på hur många ägg hon hade så fanns det inte en chans för henne att kunna ruva fram alla. Ankan är liksom inte så stor….
Här har vi den andra ömma modern som har snott Ettans lilla hönshus och ligger och ruvar i. Hon har 8 ägg som har innehåll och som växer som de ska, dessutom finns det ett litet Ettanägg med i det hela som har kyckling i sig. Det fanns ett ägg till innan men det verkar ha gått sönder och har kletat ner de andra äggen lite så jag hoppas de klarar sig med syretillförseln.
Ettanägget har kläckning i helgen och resten ska ligga i ca 10 dagar till…
Sedan har vi myskankor om någon vill ha snigelmördare 🙂