Etiketter

Jag är en kvinna med starka åsikter och principer, för den som har missat det…

En av de principer jag har är att alltid tacka när jag har kört om någon som har gått ut på vägrenen. Jag anser det vara vett och etikett att blinka vänster-höger-vänster när jag har återgått till rätt läge i filen!

Att inte tacka är bara ignorant och småsint och motverkar samarbete i trafiken. Varför ska man inte tacka där när man gör det på andra ställen? Jag går även in till kanten när det är andra som vill köra om mig och jag ser att jag (som håller hastighetsbegränsningarna) är den som kör saktast.

Däremot (stort fett utropstecken) så går jag INTE in till kanten när folk ligger så nära röven att de kan känna doften av den i princip, eller jag inte kan se strålkastare i backspegeln. Om de då även BLINKAR med helljuset för att jag ska gå in till kanten så blir jag genast rädd på kantlinjerna med min stora VW Caravelle. Jag som annars vet var jag har denna koloss, till centimetern….

Nå, jag erkänner att jag kan agera lite småsint i sådana lägen, men det står jag för. Jag är samarbetsvillig så länge jag bemöts med hänsyn och respekt och att ligga och stressa mig med ljus och tuta är INTE ett sätt att få mig att samarbeta.

Jag är även storsint mot stora fordon, lastbilar, bussar och långtradare låter jag alltid gå före t ex. om jag kan så tar jag extra tid på mig in i rondeller så att de hinner ut innan de behöver reagera på att jag kommer. Jag tackar alltid när de går in till kanten för mig när jag kör om.
De har så många fler kilon att få stopp på och sedan få igång så jag kan gott ta det lugnt med mina 2,5 ton.

Det allra roligaste med bussen är dock att ratta den så pass smidigt som jag ändå kan, jag fickparkerar denna koloss lika snabbt och smidigt som vår lilla Fiat Qubo och svänger in på parkeringsfickor med millimetrar till godo till bilen jämte.

Jag älskar den stora kolossen! Men ibland är det väldigt skönt med en liten bil…. Fast jag ser så mycket sämre i en liten bil…. jag ser över de flesta personbilar i bussen…

Nästa bli blir dock en lite mindre bil, en sjusits får räcka. Om det blir en Fiat Doblo eller t ex en Nissan Qashqai+2har vi inte bestämt ännu