Etiketter

Vi hade packat allt under söndagen så bara det sista som skulle med, stod på köksbordet.
Teskedspappan skenade iväg på morgonen och besiktigade den lille Qubo:n (vi fick ta två bilar nämligen eftersom Teskedspappan ska ”Almedala” efter semestern) och jag fortsatte packa och tvinga barn att spela på datorn och se film på min iPad…. Så de höll sig ur vägen liksom….

Det enda som glömdes hemma var ena halvan till stavmixern, Bluetoothtangentbord och pincett, så jag tyckte det var bra jobbat ändå!

Vi kom iväg marginellt senare än vad vi tänkt och gjorde ett första stopp hos farmor i Alvesta för att lämna av Luddes väska för veckan efter, som han ska vara hos farmor, och Selma som ska vara hos farmor under Gotlandsveckan.
Vi fick middag och efterrätt och vi åkte sedan vidare med fulla magar.

Resan till Oskarshamn gick fint och vi fick dock stå ganska länge i kö innan vi fick köra ombord och det var varmt kan jag säga, och solen stod rakt in i bilen…
Jag satt och pratade med Ludde när Hannes började vråla ”MAMMA!!” och vi som har strikt inlärning på att vänta på sin tur, fick det en smula jobbigt att konversera färdigt, det gick åt skogen när Hannes vrålade ”TYST MAMMA!!! BÅTEN HÅMMA!!!”. Allas fokusering försvann totalt!

Vi kom ombord och att lägga extrapengar på att ha en egen hytt istället, var väl värt varenda krona! Att sitta med alla ”myror-i-brallan-barnen” i försalongen t ex hade varit extremt påfrestande för att inte störa andra för mycket.
Nu kunde de härja rätt bra ändå och se på film på min iPad.

Vi kom till Gotland och av båten, som tur är så bor Lillan, som vi lånar lägenhet av, ca 5 min från färjan så vi var snart framme. Det var hejkram och snabb installering innan hon drog till sin dotter för att kvarta där i två nätter. Vi plockade in allt och bäddade och nattade barn. Hannes var den sista av barnen att somna och han somnade vid 1:45 ungefär, jag somnade strax efter…

Tidig morgon och Hannes ville inte vakna….
Ludde slappade lite mellan middag och efterrätt hos farmor….
”MAMMA!!!! BÅTEN HÅMMA!!!”
Roar mig med egofotning i bilkön…
Kvällen i Oskarshamn var underbar!!!
Hannes var fascinerad
Vi gjorde misstaget att äta på båten (ickeLCHF och ickebilligt)
Men jag VILL!!!
Fönstret bedrev de mycket tid i…
Som sagt… hytt FTW!!!