Etiketter

Efter vår sista natt i Visby, vaknade vi upp till en enormt varm dag! Jag tror termometern till slut stannade på 32 grader innan natten tog över. Natten hade varit enormt orolig med Alfred som sprang på toa med trasslig mage och vi var övertygade om att semestern tog slut där och då.
Alfred är en kämpe! Efter frukost kände han sig bättre och magen lugnade ner sig, men han var fortfarande lite racerbajsig men det ordnade sig till slut. Han hängde med bra hela dagen ändå!

Vi drog ut till Lummelunda och Teskedspappan som tidigare varit nere i grottan, lät mig gå ner själv med de tre stora och knallade iväg med Hannes till den verkliga ingången medan vi var nere.

Medan vi väntade på att gå ner, efter biljettköpet, så kom både Ian och Ludde på att de inte skulle gå ner! Ian mest för att han var rädd (han var rädd på båten också men märkte att det inte var så farligt att åka båt) och efter långa försäkringar om att grottan inte skulle rasa, så gick han med, om än lite orolig…

Ludde däremot fick nåt ODD-spel och jag visste ju att han skulle gilla grottan så jag tvingade en ytterst tjurig unge ner i grottan! Så tjatigt att ha konflikt om att han ska minsann inte gå ner och när man väl kommit dit tyckte han det var skithäftigt! Dock har jag ett par sådana här händelser som jag kan referera till när det händer igen, och då hoppas på att han kan lita på mig…

Ian råkade glömma sin tröja vid filmvisningen och snodde Alfreds tröja innan jag hann stoppa honom, så stickan Alfred, utan underhudsfett, fick ta Luddes tröja och jag fick muta Ludde med glass efteråt för att Alfred skulle få låna den. Jag fick stå och värma Ludde i famnen emellanåt.

Det var ett uppskattat besök i grottan, särskilt när det var så varmt 😉

(Fotat med mobilen, glömde kameran i bilen igen)