b75392ca49fa11e3a98812b1b8446df0_8Den här bilden ser hysteriskt läskig ut tycker jag…. Vad med piller vi trycker i ungarna!!

Det är enbart Ludde som ser mängden piller eftersom han tar dem själv och sväljer med vatten, de andra tre får sina körda i pillerkrossen och nedrörda i morgonyoghurten och Hannes i vällingen.

Vad är det då vi ger dem? här är då listan:
Vitamin B6
B6 medverkar vid omsättningen av aminosyror (proteiner) och kolhydrater. Är bra för nervernas funktion, immunsystemet och huden, samt syntesen av RNA och DNA. Medverkar även vid bildande av röda blodkroppar och antikroppar.
Vitamin B6 behövs när glykogen ska omvandlas till glukos. Se energibehov. Medverkar bl.a. omsättningen av fett och aminosyror (protein), bl.a. vid omvandlingen av ett enzym som behövs för att omvandla tryptofan till serotonin, samt för att omvandla tryptofan till Vitamin B3 – Niacin. Fungerar även som koenzym för noradrelanin.

Allt som kan förbättra barnens nervfunktion och höjningen av serotonin är bara bra med tanke på deras NPF-problematik. Det innefattar även magnesiumet här nedan…

Magnesium
Är bra för benstommen, skelettet, tänderna (särskilt den hårda emaljen). Behövs för omsättningen av kalcium. Är involverade i över 300 metaboliska reaktioner. Behövs för produktionen av de flesta av dina enzymer och medverkar även i proteinsyntesen, se proteiner. Behövs för musklernas och cellernas funktion. Bra för nervfunktionaliteten, leverns funktion, immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen, motverka cancer. Är en antioxidant.
Vid brist finns även kopplingar till ett flertal övriga sjukdomar: ADD/ADHD, Autism, Alzheimers, Parkinson, Fibromyalgi, Ätstörningar som bulimi och anorexi, Tarmsjukdomar som Crohns sjukdom och Ulcerös kolit, Njursten, Sköldkörtelproblem (se hormon T3 och T4) mf.

Vitamin D
D-vitamin behövs för cellernas tillväxt och nervsystemet. Vitamin D är bra för skelettbildningen då det reglerar kalkbalansen i skelettet och tänderna, något som motverkar benskörhet (osteoporos) och karies. D-vitamin motverkar muskelsvaghet och hjärt-och kärlsjukdomar och är bra även för hud och hår.
D-vitamin förbättrar upptaget av mineraler. D-vitamin behövs för upptagandet av kalcium och fosfor i tarmen och anses vara bra för fettförbränningen då det hjälper kroppen att ta upp kalcium.
D-vitamin reglerar även hormonbalansen, ökar produktionen av testosteron, höjer sexlusten och är bra för fertiliteten. D-vitamin har en förstärkande effekt på dopamin och noradrenalin. D-vitamin tillhör även kategorin hormoner eftersom det kan självbildas i kroppen.
D-vitamin är bakteriedödande och bra för immunförsvaret, det motverkar trötthet och depression. D-vitamin motverkar även förkylning och influensa. D-vitamin är bra mot reumatism, akne, eksem och psoriasis. D-vitamin reglerar immunförsvaret (behövs för T-cellerna en typ av vita blodkroppar) och motverkar inflammationer och cancer. D-vitamin anses kunna hämma tumörtillväxt (bl.a. tjocktarmscancer) och utvecklande av MS (multipel skleros).

Jag själv har märkt en enorm skillnad sedan jag började med D och barnen får också sig en tablett av denna viktiga vitamin.

Teanin
Theanine is a unique amino acid found almost exclusively in green tea that exerts beneficial effects on brain metabolism. Theanine induces relaxation without causing drowsiness, as measured by increased generation of alpha-waves. Theanine may improve learning ability and sensations of pleasure by affecting dopamine and serotonin neurotransmitters in the brain. Also, Theanine exerts protective effects on the brain by mitigating glutamate toxicity.

Med 4 barn som ska ha var sin omgång tabletter varje dag blir ett gäng när man fyller på dosetten 😉