Etiketter

Häromdagen var jag väldigt nära att köra på två personer vid rondellen i Oskarström. Enbart för att de var svartklädda och inte hade reflexer.

Jag kom norrifrån och skulle in på Björkallén, när jag har ca 10 m kvar till övergångsstället ser jag en rörelse vid kanten på övergångsstället. Två personer går då rakt ut på övergången utan att säkerställa sig om att jag har sett dem. Det var tur att jag ändå hade koll på rusningstrafiken (mer än 3 bilar i rondellen samtidigt) och hade låg fart.

Jag tvärnitade och vräkte upp dörren och vrålade ”SKAFFA REFLEXER SÅ MAN SER ER!!!!”, Jag var lite upprörd! Jag blev ju skiträdd när jag upptäckte dem!! När sedan två personer i 25-30 årsåldern börjar tjafsa om frågan då lackade jag ur redigt kan jag säga! Den här gången hade jag rätt, punkt-jävla-slut!!

Bara för att det är gatlampor så syns du inte bättre om du är mörkt klädd, se till att ha jackor med påsydd reflex om du inte orkar se till att ha reflexer med dig. Ungar brukar synas bra med reflexer högt och lågt på overaller, jackor och skor.

Det är vi föräldrar som måste föregå med gott exempel så att våra barn per automatik, börjar använda reflexer. Våra barn gör inte som vi säger, om vi själva inte använder reflexer så lär inte de heller göra det.

Köp reflex redan idag och sätt fast på jackan så den alltid sitter där!