I fredags hade då dagen kommit! Dagen då kompisarna skulle gifta sig.

Bröllopet, som för vår del hade kantats av en del ”FASEN!!”. Först visade det sig att de toksnygga stövlar som jag hade köpt för bröllopet, inte passade! Jag hade beställt dem via Zalando. Nåja, man kan alltid skicka tillbaka. Stressbeställde ett par nya skor (som jag för all del älskar!) men insåg att de med mest trolighet inte skulle hinna hit. Beställningen gick iväg på måndag morgon och dagen innan bröllopet kom de! Vilken flax!

Teskedspappans lågskor hade gjort en uppseendeväckande ”now you see me, now you don’t (forever)” manöver och helt uppenbart försvunnit från jordens yta, så samma dag som bröllopet fick han kvista iväg och köpa nya.

Stress iväg med ungar, på med klänningen som jag glömt prova innan (men den passade), till frisören och iväg till stan för att möta upp Teskedspappan som hade ett fackmöte som han måste vara med på. In med allt i bilen och dra sig nedåt Skåne. Strax innan Ängelholm gick trafikinformationen ut med att det var stopp på E6:an strax innan vi skull av och det var totalstopp!

Helskotta!! Upp med gps och räkna om körväg, jodå, vi skulle hinna fram med 19 min till godo. Saken var bara den att Teskedspappan hade inte bytt om! Jag skulle bara byta skor och sedan var jag klar, medan han åkte i jobbarkläderna!

Så jag kan säga att jag har sett Skånes landsbygd i oanade hastigheter, men vi kom fram en halvtimme innan det började. Vi checkade in och hann byta om! Sedan kunde vi stressa ner….

Bröllopet var bara så där underbart som man kan tänka sig! Härligt brudpar, underbara vänner! Nya som gamla! Fantastisk miljö och mat… ja, allt var bara så där suveränt!!!

På bilderna är icke tillfrågade människor blurrade (och nej, Teskedspappan, jag har inte frågat dig).

Den första vyn som mötte oss

Den första vyn som mötte oss

Örenäs Slott

Örenäs Slott

Brudparet då'rå

Brudparet då’rå

Brudens dotter samlar linfrön på mammas släp

Brudens dotter samlar linfrön på mammas släp

Trappan

Trappan

Vårt bord, som vi raskt döpte om till apberget...

Vårt bord, som vi raskt döpte om till apberget…

Herr och Fru Svarttok, f'låt Svartlok

Herr och Fru Svarttok, f’låt Svartlok

Efterrätten!!!!

Efterrätten!!!!

Underbar atmosfrär

Underbar atmosfrär

Inte särskilt mycket alkohol... min man och mina närmaste vänner är samma skrot och korn, inte riktigt kloka kan man också stava det... men ack så underbara!!

Inte särskilt mycket alkohol inblandat… min man och mina närmaste vänner är samma skrot och korn, inte riktigt kloka kan man också stava det… men ack så underbara!!

Bestmannens knapphålsbukett

Bestmannens knapphålsbukett

Utsikten från den enorma balkongen

Utsikten från den enorma balkongen

Teskedspappan.....

Teskedspappan…..

Bordsdekorationen vid brudparet

Bordsdekorationen vid brudparet

Kaffebordet

Kaffebordet

Takkrona

Takkrona

Bröllopstårtan råkar illa ut...

Bröllopstårtan råkar illa ut…

När vi började bli lite trötta gick vi upp på rummet. Hotellrummet var mysigt och hade en makalös utsikt så där mitt i natten, den var inte alls lika vacker på morgonen. Jag sov gott, det lilla jag sov. Jag kan bara inte sova borta första natten. Däremot hade min illasinnade förkylning, som snodde min röst på kvällen, attackerat mig från alla håll…..

10693838_723042701066545_765663124_n 10691705_560650364034651_267217274_n
Men i allafall…. trots förkylning, försvunna skor, bilolyckor och andra tokerier så blev det som Askungen säger: ”Alldeles, alldeles underbart!!”