Etiketter

Det har varit en produktiv helg, efter några dagars liggande med grym huvudvärk så kunde jag igår göra nåt vettigt! Kaninerna fick städat!

Idag gick jag ett steg längre och röjde ur ”lilla hönshuset” där vi tidigare haft kycklingar och sedan flyttade ankorna egenhändigt in där och bajsade ett sisådär 10 cm tjockt lager bajs *ick*

Igår tog jag ett par kärror med ankskit och idag tog jag resten OCH röjde upp i resten! Det har varit några månader när jag bara har orkat göra det mest fundamentala, ge djuren mat och vatten samt städa hjälpligt. Nu var jag tydligen på gång och flyttade in alla kaninhonor + ungar till vinterboendet och hanarna fick flytta in i de stora BB-burar vi har, så nu är kaninerna safe för vintern. Det som är kvar sedan är vaktlar, men det få bli en annan dag.

Det var många krumsprång hos honorna när de kom ner i så mycket större utrymme. Den bebisen som verkar klara sig och som blev magsjuk av för mycket gräs, verkar vara bra i magen igen och jag hoppas den klarar sig.

Nu sitter det 4 stora honor och 9 bebisar på 6 kvadratmeter yta. det borde vara lugnt i vinter med den ytan. Till våren funderar vi på att ha en stor kaninsäker bur till alla honorna.

141102-2

Amanda af Svartlokens inspekterar mina byxor

141102-1 141102

141102-3

Kaninstallets gång och foderförvaring