Etiketter

Först och främst, varje familj gör som de vill!
Absolut! Jag lägger inga värderingar utifrån hur andra firar jul eller köper julklappar. Jag utgår helt från egna erfarenheter och tankar om det hela.

Våra barn får sällan/aldrig stora mängder presenter, oavsett om det är jul eller födelsedag. Våra tankar om det hela är att det är bättre de får ett fåtal presenter, sådant de verkligen önskar sig även om det kostar lite.

Varje barn fick 3-4 paket, Hannes fick bara två för han plockade ut sina julklappar själv och han fick verkligen det han ville ha.

Våra barn tjöt av glädje på julafton! Till och med målarbok och kritor skapade illtjut.
Jag anser som så, att om barnen inte badar i presenter så uppskattar de desto mer det som de får. Jag har sett barn som river upp presenter och som inte ger den enskilda presenten någon uppmärksamhet utan bara öppnandet! När de har öppnat femtiotolv presenter så kommer frågan ”finns det inte mer?”.
Jag säger inte att det är fel att göra så, jag vill inte göra så, jag vill inte att ungarna ska ställa frågan, utan de ska kunna överblicka det de får och ta in den skatt de fått.

Hannes fick en stor bärgningsbil och en playmobiltraktor.
Ett barn fick notställ, mp3-spelare och lego.
Ett annat fick en vetevärmare, tofflor, klocka (och en käpphäst som brodern bestämde)
Det sista fick lego, badrock (40 kr på Kupan), minecraftbok, skolväska och hörlurar.
De fick hela filmserien av Harry Potter också.

Det dök upp ett par paket från ”mormor”/morfar och farmor/”farfar”, men i övrigt blev det inte mer än så… men vi ser HP så ögonen blöder, Hannes har kört traktor/bärgningsbil i 3 dagar nu och alla barnen är mycket nöjda….

Jag själv fick en julklapp, fast jag fått för mig att vi vuxna inte skulle köpa julklappar, så jag får väl leta efter den perfekta till Maken…. Min värmefilt är så skön att ha!!!

God Fortsättning alla, hoppas alla fick sådan jul de ville ha, oavsett mängden julklappar!

IMG_6277

Lagom mängd julklappar till ett gäng barn….

IMG_6229

Hannes har lekt konstant med sina julklappar….