Så stormar det igen. Då var det Gudrun som härjade och kastade iväg vårt växthus. Idag är det Egon som knackar lite försynt på dörren, jämfört med hur Gudrun stövlade in.

När Gudrun härjade var vi utan ström i 30 timmar. Nu har ljuset blinkat 2 ggr. Jag minns på kvällen den 7/1, vi var på väg in till stan för att gå på restaurang. När vi skulle köra ut på Nissastigen så hörde vi på nyheterna att Högskolans bibliotek förlorat sin glasfasad. Vi vände hemåt igen.

På morgonen körde jag in till Halmstad för att köpa ett trangiakök och rödsprit, så vi kunde göra mat till Ludde som var 11 mån och för kaffe…. Det var helt overkligt! Skog låg ner på stora sträckor in mot stan, jag såg himlen på ställen där det tidigare varit skog.Det låg massa träd ner på Nissastigen, men de var avsågade och dragna åt sidan.

Inne i Halmstad var det som vanligt, jag åkte till Biltema och där fanns både ström och värme. Då hade vi varit utan ström sedan kvällen innan. Jag strosade runt i butiken och åkte sedan hem.

Vad har vi lärt oss sedan Gudrun?
Vi har ett trangiakök ovanpå köksskåpen och rödsprit i ett av köksskåpen, jag vet precis var. Vi har lärt oss att häng upp påslakan i dörrarna som går från vardagsrummet, där har vi en stor soffa vi kan sova på och plats på golvet att sova. tänder vi 10 värmeljus i rummet så kan vi lätt hålla 20-25 grader i rummet trots strömavbrott. Öppna kyl/frys så lite som möjligt! Saker vi vill ha som t ex smör, pålägg och mjölk kan vi ha på trappan.

Vad fick vi i minne av Gudrun?
Ian… Han är ett Gudrunbarn, Jag hade ägglossning då och det var kallt och vi var tvungna att hålla värmen. Han är född den 6/10… 9 mån efter Gudrun.

Vad kommer vi ändra inför nästa Gudrun?
Vi kommer fixa en liten braskamin med platta på, för att hålla värmen och för att kunna göra mat. Kanske har vi tom en gjutjärnsspis i nya köket som vi håller på att forma fram, men något sådant blir’e