Etiketter

Efter att ha tokplanterat pelargoner så tog jag det idag otroligt lugnt med plantering av 16 olika saker.

Så förhoppningsvis kommer det finnas följande till försäljning så småningom:

sr322_jamaicanbell

Jamaican Bell – En mild chili som är marginellt starkare än en paprika

Slanggurka "Beit Alpha" - En lite mindre gurksort, men frisk och krispig. Blir ca 20 cm lång.

Slanggurka ”Beit Alpha” – En lite mindre gurksort, men frisk och krispig. Blir ca 20 cm lång.

"Peter Pepper" - Kallas också Penis Pepper... En chili som får sin karakteristiska form först på andra året. På chilpeppar.se står följande "Frukten är också känd för sin styrka. Peter Pepper används sällan i matlagning, dock läggs frukterna in i vinägerlag eller pickles. I övrigt anses Peter Pepper vara en prydnadsväxt."

”Peter Pepper” – Kallas också Penis Pepper… En chili som får sin karakteristiska form först på andra året. På chilpeppar.se står följande ”Frukten är också känd för sin styrka. Peter Pepper används sällan i matlagning, dock läggs frukterna in i vinägerlag eller pickles. I övrigt anses Peter Pepper vara en prydnadsväxt.”

Ockra – ”Clemson Spineless”, används mycket i orientalisk matlagning

”Vampire” – Chili, Dekorativt grönsvart bladverk och lila blommor som följs av svarta 8-10 cm långa frukter som mognar till blodrött. Mycket tidig och produktiv. Styrka: het.

Ampeltomat – ”Tumbling Tom Red”, En äkta hängtomat! Utvecklar långa, hängande grenar med mängder av små, röda, söta körsbärstomater under lång tid. Dekorativa plantor för ampel, balkonglåda och liknande.

Paprika – ”Californian Wonder”, mild paprika som är djupgrön till mörkröd. Förra året fick jag några som var ENORMA!! Jag kunde inte hålla dem med en hand.

Physalis – ”Grisea”, Jag fick ca 5 kg physalis förra året, från en och samma buske!

Chili – ”Birds Eye”, En av världens hetaste sorter. 50 000 (T).

Aubergine – ”‘Rotonda Bianca Sfumata Di Rosa”, Stora, runda, vita frukter, något ribbade, med oregelbundna, rosalila strimmor. Vitt, saftigt fruktkött med mild smak. Används bl.a. till rätten ugnsbakad ”Eggplant Parmisiana”.

Djungelgurka – (Mexikansk Vattenmelon) Klängande växt från Sydamerika. Lättodlad, med intensiv växtkraft. Mängder av små, 3-5 cm långa, ovala gröna frukter med mild sötsur smak. Används färsk i sallad eller inlagd som syltlök eller i sockerlag som dessertfrukt.

Stockros i blandade färger

Dessutom sådde jag Kinesisk gräslök till eget bruk…. Är det något du är intresserad av är det bara att lämna en kommentar 🙂

Vissa bilder och texter är från Impecta.se