Etiketter

På min Facebooksida ”VideHexan” har jag ikväll delat ett inlägg där kvinnans roll i samhället visas som ett ”objekt”.

Länken till filmen är ”Den här” <– klicka där.

Man hör män prata om muslimska män som våldtäktsmän, ”groping”, tafsare, och ”vi måste värna om våra kvinnor”.

  1. vi är inte ”era kvinnor”.
  2. män i sverige har i alla tider objektifierat och utnyttjat kvinnor.
  3. för inte över på andra vad ni själva gör.
  4. jag har i 36 år varit utnyttjad, tafsad och objektifierad av män, det är inget nytt.
  5. visst, kvinnans roll i många muslimska länder är mindre värd än katten, men tror ni att ni (svenska män) att ni behandlar kvinnan bättre? Get real!
  6. Istället för att yla om att ”ta seden dit man kommer”, hjälp till att lära dessa män hur man behandlar sin kvinna (som en jämlike) istället för hur vi alltid har behandlats!

Jag jobbar dagligen med både muslimska män och ungdomar. Visst, det finns de som förnedrar mig, men jisses om de får veta hur man INTE behandlar kvinnor! Men faktiskt så är de flesta bra mycket mer hjälpsamma än mina svenska ”medmän”.
Idag kom jag med 3 papperskassar med varor som jag handlat till ”mina” elevers påskfest, en man högg direkt tag i påsarna och bar dem dit de skulle.
Det har aldrig hänt med svenska män utan jag har bett om hjälp. Visst, det kan tänkas vara antifeministiskt, men jag ser det mer som en insats från en medmänniska! Jag bar 3 tunga kassar, en person som är starkare än mig erbjöd sin hjälp. Jag finner det helt okej.
Oftast avböjer jag hjälp för att jag klarar det själv, de (muslimska) männen skall också få lära sig att kvinnor kan!
Jag är inte beroende av hjälp, jag vet vad jag klarar och agerar därefter. Om jag kommer med väska och 6 ryggsäckar med datorer, jag klarar det, jag har själv lastat på mig och 6 datorer är 4 mindre än vad jag vet att jag klarar, jag kan.

En gång fick jag höra ”you are just one stupid woman” av en 16-åring…. bara för att jag inte kunde fixa hans dator, för att jag inte är betrodd med IT-avdelningens administratörslösenord… Killen blev först och främst utkastad, sedan fick han sig en 15 min föreläsning om kvinnans ställning i samhället och hur en kvinna skall behandlas och idag, 15 mån senare, säger han fortfarande ”please” till mig så fort han behöver hjälp.

”Ta seden dit man kommer” är inte så jäkla lätt om man inte vet vad seden är, eller hur?!
De flesta flyktingar umgås med sina landsmän/andra flyktingar, vem ska lära dom att man inte får ge sin fru en lavett? Eller att man inte får lägga hand på sina barn i uppfostringssyfte?
Ja, att säga att man tar seden dit man kommer är jäkligt enkelt, men tänkt hur du själv agerar i andra länder, du utgår från dina egna seder och bruk eller hur?! Inget kan få mig att tro att just du gör annorlunda.

Faktiskt!

Nej, jag är ingen islamälskare osv… så du behöver inte skicka anonyma mail om den saken, jag begriper däremot att allting inte är svart och vitt. Jag jobbar dagligen med människor från andra länder, seder, bruk och uppfattningar. Min uppgift i mitt arbete är att ge dem en inblick i ”Sverige”, hur vi gör här och hur vi agerar mot varandra, det är mycket mer än vad gemene man gör….. förutom att gnälla….