Ja, jag har inte skrivit nåt på snart 2 månader!
Till mitt försvar så har vår familj på 7 personer haft både influensa och kräksjuka på dessa två månader, inte en ursäkt men en förklaring…

Kvällens inlägg kommer att handla om Melodifestivalen och min analys av det hela…

Det var många låtar av startfältet som jag har fulsjungit till i bilen och som jag kommer fulsjunga till (fast jag inte är helt oäven som sångerska).

För mig handlar melodifestivalen om att vinna Eurovision eller inte. Antingen har man en låt som träffar allt – show och låtmaterial, vilket Euphoria och Heroes hade. För mig ska det mycket till att Frans vinner Eurovision. Kanske vinner hans avskalade melodi, kanske inte. Jag anser att Wictoria och ”Save me” hade haft större chans eftersom de sticker ut mer men jag tänker inte säga att Frans inte har en chans.

Större under har hänt i Eurovision!

Personligen anser jag att Sverige har haft lite för stora framgångar i Eurovision de senaste åren för att våra licenspengar ska räcka till.Visst jag är en schalgerHexa och jag ÄLSKAR mello och Eurovision, men det får finnas gränser. Vi har vunnit 1974, 1984, 1991, 1999, 2012 och 2015. Bara Irland har mer vinster (+1) och vi har inte Johnny Logan….

Sverige ligger i topp på musikskapande och visst är det en komplimang att vinna Eurovision även 2016, men just i år känner jag mig ”humble” nog att överlåta den titeln till någon annan, vill Europa annat må det vara hänt, men ändå…
Sverige är stort när det gäller musik, kanske inte som artister, men även skapandet bakom är stort. Vi har Lisa Miskovsky, Max Martin, Dennis Pop och en MASSA andra musikskapare som kanske inte alltid kommer till sin rätt bara för de är upphovsmakare eller producenter. Vad ger bäst genomslag? Justin Bieber eller Max Martin på en låt? Så klart den som hörs….

Nåja, 2016 har gått till historien som en melodifestival med många bra låtar och många kommer få höra sina låtar i radion och på listor framöver… Men rent krasst är det egentligen vem som har en show nog för Eurovision, när nu Sverige begriper det… då har vi vinstchans varje år…