Etiketter

Ja, som den *host* ansvarstagande förälder jag är så kollar jag över appar som mina barn vill ladda ner…. Jag har Facebook, Instagram, Periscop, Snapchat, Momio och ett helt gäng andra… Så klart även nu; Pokemon Go!

Det släpptes i Sverige igår men man har kunnat kringgå för att ladda ner det även i SE ett tag, men det är inte det vi ska gå in på nu…

Utan alla dessa stiffa människor som är dryga, nedlåtande och rent ut sagt sprider otrevlig attityd både här och där. Om jag är 46 år gammal och hänger med mina barn ute på byn och jagar fantasifigurer, vad stör det andra?!
Är det okej att skriva både det ena och andra om mig (och andra) som personer? Idiot är väl det lindrigaste ”vi” har kallats idag.
Nå, nu har väl alltid dessa ”jag är mer värd än dig, för du håller på med sådan skit”-människor funnits, som en vän påpekade; The Who, Beatles och tror minsann Elvis drog ner samma attityder hos folk.
Alla får lov att ha åsikter!! Det är inte det jag går in på! Utan varför måste den tryckas ner i halsen på folk? Jag gör det också, men oftast är det diskutionsforum, eller när folk har uttryckligt fel och jag mer ger fakta än uttrycker åsikt och självklart, här på min blogg! Här är det min åsikt som sprids, men den gör det på frivillig basis! Ingen tvingas att läsa om de inte vill, och visst kan man scrolla vidare på FB men där är det mer som att man står i ett gathörn och proklamerar sin åsikt, på en blogg sitter man i sin egen trädgård….
Förvisso är jag inte felfri så jodå, har en diskussion redan spårat ur så kan jag nog också göra det.

Ja, Pokemon Go! är nytt.
Ja, det blir jäkligt hypat, men vet ni vad? Spela eller skit i det! Varför denna idiotförklaring? Nej, jag försvarar inte spelet, jag testar och mjo, det är en smula underhållande, däremot så hänger mina barn UTE mer idag än vad de brukar göra! Jag slipper tjata för att de ska gå ut och gå kilometervis!

Så klart har man som spelare ansvar att inte inkräkta på andras egendom och se sig för! Min 8-åring går konstant med näsan i mobilen så han får inte jaga utanför gatan. Vi är de enda som bor på vår gata. Hittar man Pokemon på folks tomter så kommer man åt den även utan att gå in på egendomen. Men att hota folk med både polis, vattenhinkar och stryk, om någon går in på ens tomt…. När man kan visa hur de får tag på saker och ting utan att beträda andras egendom… Det vittnar mer om att man inte har en jädra susning om vad det handlar om och reptilhjärnan tar över efter ett par rykten….

Låt spelnördarna ha kul! Bara skit i dom sedan! Så länge de inte stör eller förstör så kvittar det om det är Pokemon Go! Lajv, Zombiewalk eller något annat som faktiskt händer i verkligheten…..
Inte ska man som vuxen behöva vara rädd för att få en hink vatten över sig för att man stannar vid en infart, mixtrar lite på sin mobil och sedan knatar vidare med ett leende på läpparna? Det är befriande att våga leva ”barnsligt” som många kallar det….