Igår skrev jag det här på FB:

Läste någonstans att SD siktar på en nollvision som vallöfte 2018, vet inte om det är med verkligheten överensstämmande, men jag började tänka….

Om vi inte hade någon invandring i sverige så skulle många bli arbetslösa, eftersom vårt arbete bygger på att det kommer folk från andra länder. Utan invandrare finns inte vårt jobb.

I kommunen jag arbetar har man brist på förskolepersonal och vårdpersonal, dessa kategorier av arbete, inkl lokalvårdare och liknande, är tydligen inte så attraktiva jobb (ett jobb är ett jobb right?). Däremot kan jag förstå att man inte vill ta ett lokalvårdarjobb om man har 5 år på högskola t ex.

Därför går ryktet att kommunen tittar över hur man kan värva folk till att söka dessa jobb, förkolelärare/vårdpersonal… Att man kan få jobba under pågående studier och att man sas är anställd och kanske slipper CSN. Som sagt, rykten men nåt som jag absolut skulle kunna tänka mig fungerar! Och det gäller i så fall alla nationaliteter inkl svenskar.

Om vi nollar invandringen kommer enormt mycket arbetskraft gå förlorad. Arbetskraft som genererar pengar och arbetstillfällen. Det finns brister inom så många ”mindre attraktiva” jobb, men även bland akademikerjobb. Där det finns en plats för de flesta! Jag upplever mer och mer att ungdomar är kräsna och inte vill söka tex lokalvårdarjobb, de går hellre arbetslösa, bite my head off if you want! Men ungdomar idag vill ha allt serverat. ”Buhu, ingen erbjuder mig jobb!!” – nåja, alla är inte så, jag har sett mycket drivna ungdomar också men de som förväntar sig silverbrickan är de som jag lägger märke till!

Exempel:

Min man blev anställd hos GC, med skitlön förvisso med tanke på mängden individer i familjen, för att plugga till lokförare. Under 9 mån var det knapert men vi löste det och nu har han ett välbetalt jobb. Det var värt de där 9 mån med ”ångest” varje gång jag skulle betala räkningar.

Jag tror Sverige förlorar så otroligt på att nolla invandringen! Framför allt blir Sverige ett kallt och ”svenskintrovert” land! Visst kommer det mycket skit också, men hur ska man kunna följa seden om ingen lär en hur seden är? Vi har alla gemensamt ansvar att lära ALLA hur seden fungerar! Jag är på ungar på skolan när de bryter mot normer tex, eller slåss, kallar varandra fula ord osv…. Gemensamt samhälleligt ansvar! Alla har blivit så jäkla egoistiska och tänker bara på sig själva och blir kränkta så fort någon inte tycker som de, eller gör något som DE tycker är fel, hela samhället ska följa deras normer. Samhället skall ta ansvar för deras känslor istället för att de faktiskt tar ansvar för sina egna!

Idag gjordes ett inlägg på ”byns” anslagstavla angående Sveriges största flyktingmottagning utanför Halmstad. Vips dyker alla smårarsister upp!!! Det är inte politik att prata om vad man tycker flyktingarna gör! Det är politik att lämna flyktingarna utanför diskussionsämnet och diskutera det som händer i t ex kommunfullmäktige!! Flyktingarna har ingenting med flyktingpolitik att göra! 

Dina personliga åsikter om flyktingarna är fördomar, rasism och ibland förbannad lögn!

Så många ”jag-är-inte-rasist-men…”, vet dessutom inte vad de pratar om!! De har enbart lyssnat på vad byns SD-troll hasplat ur sig, taget ur tomma luften! 

Nej, jag vet inte allt, men jag har god koll i och med mitt jobb som samordnare av SFI-kön i Hyltebruk. 

Nej, jag är inte fri från fördomar och ibland kanske rasistiska tankar, men jag har i så fall lika mycket fördomar mot t ex Amerikanare, religioner och SD i så fall!

Jag är så förbaskat trött på byns idioti som kryper fram så fort något om flyktingar skrivs, dessutom att det ska gnällas på folk som har åsikter! Om du inte har någon vettig åsikt i ämnet så behöver du faktiskt inte ge dig på de som diskuterar! Jag får fan mer kontra folk som anser att jag är bitter/jobbig/dum i huvudet/borde hålla käften och faktiskt även fått hotet att jag borde straffknullas och bli våldtagen av ett gäng flyktingar eftersom jag nu verkar gilla dom så mycket! Jag har stoppats på väg in i byns ena affär och blivit hotad med ”passa dig noga”.

Och vet ni?! Allt detta bara för att jag har en åsikt och argumenterar dit där ”folk” inte har argument längre, kanske för att jag är mer påläst och för att jag sällan (försöker ta mig mot aldrig) ger mig på personen i fråga. Att så många anser åsikt och person är en och samma sak gör att folk blir så förbannat kränkta så fort man inte tycker samma sak!