Etiketter

Det har varit lite kämpigt att få RallyRåttan Mango (mamma Papilion/Dvärgspets, pappan Yorkshireterrier) rumsren. Det funkar bättre nu när hon är 5 mån och kan hålla sig lite mer och dörren kan stå öppen för det är så skönt väder!

Vi byggde en liten rastgård utanför ena utgången, eftersom det lilla ynglet rymmer under grinden ut på gatan. Vi bor som enda hus på en återvändsgata, fast ibland kommer det fordon som ska vidare ut på grusvägen i skogen. Vår gata övergår i kilometervis av grusväg i skogen. Risken är liten att hon blir påkörd men den finns! Sedan går det så mycket folk förbi med hundar så risken är stor att hon blir nåt mellan tänderna på en stor hund….

IMG_5685

Nu tänkte jag prata som senaste natten…. Vi har en bur i sovrummet men eftersom vi inte har haft den från början så är det ganska mycket pip på nätterna så jag har henne i sängen. Hon väcker mig med en tunga djupt in i örat om hon behöver gå ut på natten, men till 99% sover hon under/på mitt täcke hela natten.
Inatt vaknade vi av att katten Morris kom och hoppade upp i sängen, Mango älskar Morris och vill leka medan Morris hatar Mango och försöker klå upp henne bäst han kan, vilket orsakade sur katt som klappade till valp ett flertal gånger under hög klagolåt!

Jag fick ”psh:at” bort Morris från sängen och lugnat Mango till att sova igen. Tills larmet gick på min mobil, hade glömt att stänga av dom igår eftersom det är 1:a maj idag och ledig vardag…. Mango bara ”Upp och hoppa matte, dags att gå upp!! Hey kolla där ligger Klubba!!!”
Katten Klubba hade lyckats ta sig upp i sängen under natten och lagt sig på sin plats mellan min och makens kuddar. Maken sov för hans klocka ringde först en halvtimme senare och han skulle iväg idag. Mango stormade fram till Klubba, som vanligtvis har stort tålamod med Mango dock inte när han vill sova, så vips hade vi meningsskiljaktighet nr 2 MELLAN VÅRA KUDDAR!!
När jag väl fått tag i Mango och skiljt kombatanterna åt så fick hon så klart hicka! Hon avskyr att ha hicka och ålar och piper efter varje hick…. Nåja det gick över på någon minut…

När maken gick upp så följde hon med och gick ut och kom sedan tillbaka till mig för att snarka vidare….
Nu några timmar senare dricker jag kaffe och Mango solbadar på sin fönsterplats.

IMG_6017