Etiketter

Min son ”The Tågnörd” sa att om jag ska vara lokförare får jag fan vara ansluten till minst ett järnvägsmuseum….

Så, 1-3 januari har jag då bedrivit med sonen och Nässjö Järnvägsmuseum…
Så. Jeffla. Kul!!!
Jo, jag har hängt en 15-åring i trasorna, men någonstans måste jag börja… Och att bedriva tid med sonen jag sällan ser är så kul!

Ärligt talat, tänker du bli lokförare så råder jag dig att gå med i en museiförening! Där finns så otroligt mycket kunskap att inhämta om du tänker köra tåg!

Även om du tänker sitta och köra X2:or så finns det kunskap du kan ha nytta av! Det är tågmekaniker, lokförare och lekmän med otrolig kunskap som du har tillgång till!!

Jag är så otroligt stolt över min Ian! Sonen som är 15 år och har ett otroligt intresse av tåg, han är den jag mest har dribblat kunskap med än så länge i utbildningen. Vi hamnar i vilda diskussioner där endast TTJ kan lösa problemet, men jefflar vad jag älskar’t!!!

Så vad jag jag gjort under årets första helg;
Först ock främst… Klättrat på Ra987!! Jag älskar dessa Rapidlok!!!! Så vackra!!!! Min målbild efter lokförarlicens och div fordonsutbildningar är att få köra DrottningRa987!!!!
Det kommer vara den största dagen i mitt tågliv!!!!

Efter detta så har det varit diverse rost-arbeten… men med en tonåring två steg framför dig hela tiden så är det massor av lådor som ska stängas, verktyg som ska läggas tillbaka, penslar som ska tvättas osv….
Jepp, älskat varenda minut av det!!
Jag är inte bara mamma i verkliga livet, uppenbarligen är jag mamma i lokstallet också….

Nog för jag har 18-isch år med erfarenhet av diverse museiföreningar så jo, de är ett gäng särskilda människor! Någon stackare har jag kanske lång diffus bekantskap med, men någonstans så var det ”Välkommen i gänget, här har vi låg ribba, skyll dig själv för du är här frivilligt”

Jag kommer återvända så fort jag kan! Jag vill lära mig mer om tekniken bakom alltihop!
Lär du dig hur en 60-talare uppför sig och hur man gör en panikåtgärd på ett ellok… då har du lärt dig mycket!!

Ja, våra museiföreningar behöver ideellt arbete, men vet du?
Det är inom museivärlden du lär dig bli funktionell problemlösare!!
Kunskapen du kan lära dig genom en rolig helg med god mat, sköna människor och bli lite skiten om händerna…..

Den får du ingen annanstans!!